Én az ilyen pórázt max. nagyon nevelhetetlen kutyával használnék, vagy olyan forgalmas, belvárosi utcákban, ahol centiket se lehet engedni a kutyáknak mozgástérnek, mert ha engedsz,akkor elütheti egy autó,egy busz vagy épp összeverekedhet egy másik kutyával, vagy megharaphat valakit.
Ez a póráz ilyen helyeken, ilyen kutyákkal és ilyen esetekben jó,amúgy szerintem csak szenvedés a kutyáknak, mert nincs mozgástere, csak amennyit a kötél enged.Gyakorlatilag olyan, mintha meg lenne kötve, vagy láncra lenne verve a kutya.
Azért mert könnyen és gyorsan el lehet engedni a kutyát. Nekünk is van, egyáltalán nem igaz amit az első válaszoló írt. Olyan, mintha egy fojtó nyakörv lenne pórázzal, csak ez egyben van. Menhelyeken is sokat használják, mert minden kutyára jó mérettől függetlenül, egyszerű mind ráadni, mind levenni. Van a sima retriever póráz, de már lehet kapni olyat is, ami félfojtó szerű, tehát van egy akadály hogy annál jobban nem lehet szorosabbra húzni még véletlenül sem.
Én minden olyan helyzetben használom mikor NEM kell majd kikötni a kutyát pl bolt, posta... előtt.
Aki jól tudja használni a fojtó nyakörvet, az ezt is tudja használni, nem arra van hogy fojtogassuk vele a kutyát.
Amiért én szeretem, mert tényleg egyszerű ráadni és levenni, és nem kell külön nyakörv. Sokszor sétánál (mezőn) azt amúgy is leveszem róla, mert van pár kutya aki azt elkapja véletlenül játék közben, meg ha pl a bokorbe esik be a labda, frizbi... akkor biztos nem akad fent.
(jól nevelt kutyám van, nem húz...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!