Mit csináljak vemhes kutyusommal?
Szóval az én drága Maszatom (boder collie és spicc keverék lány) hamarosan kisktyuknak ad életet.:)
Nekem ez nem probléma,inkább azt szeretném tudni,hogy mit kell ilyenkor csinálni? eddig még mindig befogadott kóbor fiú kutyáim voltak, ő az első kóbor csajom.:) nem tudom mit kell ilyenkor vele csinálni? úgy értem építsek neki egy vackot? Ellés után mikor mehetek oda hozzá? nem fog megtámadni? Milyen lsz a viselkedése? Egyébként elég hiperaktív kutyáról van szó, sztem több benne a border vér....
ELőre is köszi
Tyűha egy teljesen értelmesen feltett kérdésre a válaszolók 90%a olyan marhaságokat és Tolkien féle fantazmagóriákat írt,hogy esküszöm, le a kalappal... igazán írigyellek titeket, az én szakmámban ez a tudás jól jönne.
A volt menhelyesnek megírtam privátban..nem én szégyenkezek a hülyeségei miatt.
A kutyeszoknak már most van gazdája (akinek nincs az marad, de 5-öt fixen visznek kisgyerkőcös rokonok és idős mameszok),de igazatok is van ki akartam őket rakni egy dobozban az erdő szélére lehetőleg napra 40fokban...fokozva az izgalmakat: víz nélkül!
Mi emberek is szülünk (legalábbis a nők jobb esetben) és igen,fájdalmas, tehát a kutyusnak is az, de hát ez természeti törvény, már nem tudom ki írta ezt a példát de biológia 1-es.leülhetsz.
Őszintén megdöbbentem,hogy a 10 válaszból, talán 2 volt normális hangvételű és válaszolt a kérdésemre. Nekik tényleg köszönöm. Amint megszülettek a picik és már elválaszthatóak viszem is ivartalanítani,ugyanis bármilyen meglepő van rá bőven pénzem.
Emberek: egy állatot nem dísznek tartunk,hanem szeretjük. Azt hiszem jobban tennék a fajmániások, ha elgondolkodnának rajta mennyi szomorú kutya van a menhelyeken és mennyi kutyus éhezik szeretetre. Nem feltétlenül az a szép és jó,amit agyontenyésztenek...bár nem az én tisztem ezt elmagyarázni.
A hasznos két-három válaszolónak köszönöm, de a többieknek is: rádöbbentettek,hogy az emberi butaság határtalan és erről írásos bizonyítékot is adtak!:)
akiknek odaadod a keverék kutyáidat(tegyük hozzá,hogy úgy elleted,hogy a témáról szart sem tudsz, kb így szülhetett anyád is téged) azok örökbe fogadhattak volna menhelyről is
ne magyarázzál egyébként mert itt a gyökér az csak te vagy
ne te magyarázd meg légyszi hány kutya éhezik,mert aki elvette tőlük a helyet az te voltál:) ha annyira sok pénzed van akkor ivartalaníthattad volna a kutyádat, de hát ide hazudni valamit egyszerű dolog
egyébként "fajmániás"..de jót nevettem a gyökérségeden, fajta, a faj az a kutya..de hát akinek az IQ-ja nem haladja meg a korát..azon nem csodálkozom.
egy egysejtű vagy. semmi más.
Ezt írta nekem a kedves, drága kérdező: "drága menhelyi dolgozó!
hogy jössz te ahhoz hogy ilyen stílusban válaszolj egy normálisan feltett kérdésre? ha érdemben nem tudsz hozzászólni,inkább kotródj az oldalról. te nemnormális,ki mondta,hogy menhelyre fognan kerü
Szóval a kedves, elviekben gondolkodó kérdező privátba írt, -jobb szó híján- megnyilvánulásai:
"drága menhelyi dolgozó!
hogy jössz te ahhoz hogy ilyen stílusban válaszolj egy normálisan feltett kérdésre? ha érdemben nem tudsz hozzászólni,inkább kotródj az oldalról. te nemnormális,ki mondta,hogy menhelyre fognan kerülni a kutyusok? ha nő vagy és szültáél már, valószínűleg neked is fájt, mégsem haltál bele, ez természetes dolog...nem csoda,hogy csak volt menhelyi dolgozó vagy....vizsgáltasd ki magad te szánalmas...."
"persze,hogy te hagytad ott....semmit sem értesz a kutyákhoz, ez értelmezési képességeiddel pedig óriási gondok vannak és nincs iskola ahol ez tanítanák. olvasd vissza a válaszod és rájössz,hogy ezt mennyire retardált, idegbajos ember írta. szánalmas. ja és ha másnak válaszolsz,akkor a kérdésre válaszolj, de kezdj bele andersen mesékbe, legalább mást kímélj meg ettől!:)"
Tudod kedves kérdező, amit ide bevéstél azzal csak a saját szegénységi bizonyítványodat magyarázod.
Az egyik legrosszabb dolog - véleményem szerint - amikor valaki meg akarja magyarázni - okoskodva - a butaságát.
Nem a "menhelyi dolgozó" stílusával, mondanivalójával van a gond, hanem a te értelmi képességeddel.
Tudod nem szégyen, ha az ember buta, de az igen, ha a butaságát szeretné megmagyarázni és mindezt olyan stílusban, mintha ő sz*rta volna a spanyol viaszt.
Szerencsétlen kutyádat és annak születendő kölykeit sajnálom csak.
Az ivartalaítás saccra 20 ezer, az 5 kiskutyának ( ,már ha nem több lesz) csak a chip ennyi,és akkor még az oltás,féreghajtás,állatorvos,és az etetés nincs benne.
Ebbe belegondoltál? vagy majd felnőnek moslékon,aztán bolhásan férgesen adod tovább te is a kisgyerekes családokba? Sokan ezt csinálják..Te beszélsz a menhelyes kutyák sorsáról,ami pontosan az ilyen kutyákkal van tele,rengeteg keverék van,nem kell senkinek. Majd a tieid is tovább szaporodnak,vagy valamelyik "nagyon jó helyen" tovább elletik őket.
És nem természetes a kutyáknál a szaporodás, a legtöbb farkas soha életében nem szaporodik,csak az alfa pár és nagyon jól megvannak nélküle. Éveket veszel el a kutyád életéből,ez sem izgat? tudod mennyire kimerítő neki,a vemhesség,ellés szoptatás?Még a tenyésztőknél ,akik mindenre odafigyelnek is megesik ,hogy hullik el kiskutya,vagy éppenséggel annyi van,hogy a fél almot ki kell venni a szuka alól,mert annyira leamortizálnák,hogy bele is pusztulna. Na most te majd képzelem,hogy otthon 2 óránként fecskendőből eteted őket..
Kérlek gondolkozz el ezeken. Ő nem akar anya lenni,neki cska egy ösztön a szaporodás,neked viszont (elméletileg) van eszed,és felelősséggel trartozol érte..
Ha kiivartalanítod nem fog sírni,fel sem fogja mi történt.
neked ez felső hangon 20-30 ezerbe fog kerülni, ha hagyod megszületni a kiskutyákat,és 1 kis emberség is szorult beléd,és tisztességesen neveled őket 8 hetes korukig,akkor minimum ennek a triplája.
Nem ez a lényege,de jellemzően az emberek többségét cska ez érdekli,hogy mennyibe fog ez fájni neki,melyikből tud nagyobb hasznot húzni,minden más utolsó szempont,hogy mi a jó az állatnak,a menhelyeknek,stb. csak a pénz,a haszon. Nagyon szomorú,de remélem valamelyik érv meggyőzött téged és kiivartalanítod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!