Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan lehet tenyésztő az,...

Hogyan lehet tenyésztő az, aki itt kérdezősködik a vemhes kutyájáról?

Figyelt kérdés

2012. jún. 15. 09:28
 1/9 anonim ***** válasza:
23%

1: Az irodát ahol atenyésztöi igazolványt kiállitják nem kérdezik meg hogy hány évet foglalkozot a tenyésztés alapjairol csak fizesse be az illetéket meg adót és kész már kapja is a papirt! Ezután már bárki feszithet hogy tenyésztö vagyok!

2: Rohadt lusta lehet aki itt kérdezösködik ahelyet hogy mondjuk netes keresökben rászánna 5 percer és kikeresné az adot kutyára vonatkózó jellemzöket! Ha meg aztse tudja milyen kutyája van akkor minek akar tenyészteni?

2012. jún. 15. 09:36
 2/9 anonim ***** válasza:
79%
Kezdő tenyésztő.mindenki elkezdte egyszer és szintén nem kutyatenyésztői tudással született.Jobb ha kérdez mint hogy találgasson.
2012. jún. 15. 09:47
 3/9 anonim ***** válasza:
73%

Valahol mindenkinek el kell kezdeni és mivel itt vannak tenyésztők, jó eséllyel kap használható választ. Valószínű, hogy az első kutyájának a tenyésztője különböző okokból nem tud neki segíteni, ezért jön ide..

Belinkeled a kérdést?

2012. jún. 15. 09:51
 5/9 anonim ***** válasza:
84%

Nem néztem meg minden kérdést. Az utolsó 2 tenyésztőtől származik, szerintem nincs vele gond, ahogy írtam, valahol el kell kezdeni.

A felette levő két kérdést megnéztem, az viszont szaporítós - na ezzel nem értek egyet.

2012. jún. 15. 10:26
 6/9 anonim ***** válasza:
73%

Tenyésztő az, aki annak vallja magát.

Ha itt kérdezősködik, csak annak vallja magát.

A kezdő tenyésztő nem a GYK-n szerzi meg a tudást.

2012. jún. 15. 10:29
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy. Szerintem egy tenyésztőnek annyi kapcsolata van,márcsak kiállítások,meg egyéb kutyás rendezvények révén is,hogyha az lennék a gyk lenne az utolsó hely ahol krédeznék a kutyámról:D
2012. jún. 21. 19:03
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
szerintem se tenyésztő az aki itt kérdezősködik... még ha kezdő akkor se.... ha én elkezdek valamit akkor annak előtte utána olvasok szakirodalomban stb (pl mielőtt veszek egy lovat utána olvasok hogy milyen a felépítése, hogyan kell tartani, a fajtákra mi a jellemző, általánosan előforduló betegségek tünetei stb) nem megveszem a lovat azt jövök gyk-ra hogy mivel itassam mivel etessem, mi ez a nagy barna ami kijött belőle és büdös....
2012. júl. 5. 10:57
 9/9 anonim ***** válasza:
Na igen. Mielőtt belevág valaki a tenyésztésbe, el kellene igazi szakkönyveket olvasnia, biológia, etológia, genetika, állatorvosi tudás. Nem kell hozzá diploma, de némely területen igen tájékozottnak kell lenni. Pl kutyák várható színének kiszámítása ugye tiszta genetika. Szóval nagyon igénytelen szerintem, aki azelőtt vág bele élesben, hogy ezeket megtanulná legalább elméletben. Szerintem egy ellést sem árt végignéznie egy tapasztalt másik tenyésztőnél, mielőtt ő levezényelné a saját első ellését.
2013. jan. 17. 08:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!