Nagy baj lehet vagy csak én dramatizálom túl?
6hónapos beagle kiskutyám tegnap kiszökött(hozzáteszem nem én voltam otthon hanem nagymamám aki menni alig tud, úgyhogy nem tudtunk utána menni sajnos). Amikor hazamentem már otthon volt és találtam rajta egy kis sebet. Tényleg nem nagy de látszik, hogy harapásnyom! Ma reggel kiderült, hogy 3 van belőle, kettő a hátán egy a fenekén.
Annyira nem tartok attól, hogy nagy baja lesz, mert minden oltása megvan és ezek tényleg pici sebek amiből a hátán lévők már hegesek, tehát gyógyulnak, a fenekén meg sajnos eléri és nyalogatja de már azis kezd gyógyolni, viszont vannak pillanatok amikor felnyüszít picit, általában mikor hirtelen leakar feküdni.
A kérdésem lényege az lenne, hogy ez lehet-e a harapásból adódó zúzódás miatt, mert ugye ha megharapták azok nyilván vannak rajta...
Más egyéb sérülése nem nagyon lehet (gondolok itt csontokra és belső sérülésekre) mert végigtapogattam és semmi reakciója nem volt...
Szerintetek lehet mégis valami nagyobb baj?
Szia! A veszettségi megvan Neki?
Amennyiben igen, szerintem várhatsz egy-két napot, hátha
elmúlik a nyüszögés. A kutyáknak nagyon erős a harapásuk, simán zúzódhatott az izom a bőre alatt.
Vagy egyszerűen csak meghúzódk a seb a hirtelen mozdulattól.
Fertőtlenítsd, amíg nem kezd varasodni, ne engedd hogy nyalogassa, könnyen elfertőződhet, meleg van, sok a légy is!
Ha nincs veszettségi, egyértelműen:ORVOS!
Ha nem gyógyul magától:ORVOS!
Végül:2-3 nap után, ha fáj neki:ORVOS!
Üdv.
Köszönöm a gyors válaszokat!
A veszettségi is meg van neki és szépen gyógyulnak a sebek csak a nyüszögés miatt aggódtam...
Remélem hétvégén javul, de ha nem, hétfőn szaladok vele a dokihoz...
Mégegyszer köszönöm...:)
Szia!
Hiába van beoltva ha a seb elfertőződik. és hiába van rajta var, hiszen az csak egy alvadt vér réteg, alatta még nyugodtan lehet fertőzés.
Erre utal a nyalogatás is, ami ráadásul még ront is a helyzeten, mert még jobban elfertőzheti.
mindenképpen meg kell mutatnod állatorvosnak, akik kitisztítja a sebeket és antibiotikumot ad neki.
A harapás mindig veszélyes, hiszen nem tudod milyen kutya harapta meg és annak mi baja lehetett!
A szökésről meg annyit, hogy a kapun láb alatt szokott kimenni, de ez kb eddig 2x fordult elő. Mindkétszer mamámnál, nálam nem mer próbálkozni...
Sajnos nagymamámékat nehezebb nevelni, mint a kutyát (akár milyen bunkón hangzik, ez sajnos így van)...
Amíg el nem költözök innen ez addig nehézkes, de mondom hála az égnek baromi ritka volt eddig!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!