S. O. S. Erre adjatok választ! Mert nagyon nem értem, hogy ez, hogy van? Lent leírom!
Első körben nyugi.
Hogy mi a teendő, majd az dönti el, hogy mit mutat a röntgen. Attól, hogy sántít, nem biztos, hogy dp-s, ezer más oka lehet.
A dp szűrés eredménye, és az orvos ajánlása alapján kell döntened. Egy közepes dp-vel is tud tünet nélkül élni a kutya élete végéig. Műtétre csak akkor van szükség, ha fájdalmai vannak, de ez sem ilyen egyszerű, hogy rögtön utána műtik a kutyát.
Egyenlőre nincs mit tenni, csak várni. A szűrés után minden kérdésedre választ fogsz kapni, de addig kár a lehetőségeket boncolgatni, mert korán sem biztos, hogy ilyen súlyos a dolog.
Egyelőre nyugodj le. Ha van még a zöldkagylóból, akkor kezd el neki újra adni, kárt nem tehet.
10hónaposan még korai, 1éves korban szoktak előszűrést csinálni. Egészen addig alakul a kutya, amíg fejlődik, tehát 1,5-2éves koráig lehet pozitívan és negatívan is befolyásolni ezt a dolgot. Vidd el dokihoz, nézze meg, lehet, hogy valami más áll a háttérben, beszéld meg vele az aggályaidat és adj neki továbbra is valamit az izületeire (luposan, gf600, vagy amit a doki ajánl).
Megszűretheted most is nyugodtan. Légy szíves , írjál, ha megtörtént a szűrés.
Amúgy nagyobb a valószínűsége egy csonthártya gyulladásnak.
Amikor elkezdett sántítani, látta orvos? Melyik lábával van a gond?
Az én kutyám nem DP-s (18 hónaposan szűrettem) mégis sántított kölyökként 3 lábára is, más-más időpontokban. Egyszerűen a növekedéstől enyhe csonthártya gyulladása volt. Olyankor kapott rá gyógyszert és elmúlt.
Szerintem műteni csak akkor műtik, ha már befejeződött a fejlődése, addig nem hiszem, hogy hozzá nyúlnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!