Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csináljak a kutyáimmal? (...

Mit csináljak a kutyáimmal? ( bővebben lent )

Figyelt kérdés
Az egyik kutyám nagyon nyugodt, amolyan "egész-nap-egy-helyben-fekvő" típus. Két hónapja fogadtunk örökbe egy másikat, aki azonban mindig kiszökik. Tönkreteszi a kerítést, és nem tudunk mit csinálni vele. Szerencsére hazajön. Azonban mostanában a másik is kiszökik vele, pedig ez régen nem volt szokása. Arra gondoltam, hogyha elvinném minden nap sétálni őket a faluba, akkor egy idő után megunnák a kimászkálást, de anyum szerint nem jó ötlet, mert így csak mégjobban ki akarnának menni. Nem tudom mit csináljak, mert nem akarom, hogy elüsse őket egy autó, vagy hogy eltévedjenek. ( A kerítést minden nap megcsináljuk, hogy ne tudjanak kimenni, de szétszedik máshol) Szóval szerintetek jó ötlet lenne sétáltatni őket, vagy ezzel csak azt érném el, hogy mégjobban ki akarjanak menni? Előre is köszi a válaszokat
2009. júl. 10. 08:58
 1/10 anonim ***** válasza:
81%

A sétáltatás jó ötlet, de attól még a mehetnéket nem tudod megállítani.

Nekünk is volt ilyen kutyánk, fullos kerítésen is kiment, olyan helyen ásott alá, ahol álmunkba nem gondoltuk, hogy kimehet. Aztán egyszer nem jött haza többet, 2 hónap múlva valaki mesélte, hogy talált egy kutyát 2 hónapja az árokszélén és elásta. na az a milyenk volt.

Aztán volt egy fiatal kutya akit befogadtunk , feltápláltunk, minden injekciót megkapott, és elkezdett kiszükni, a fa kerítést szét harapta ahol csak tudta. De ö haza jönni sem akart, mindig jópár kilóméterre találtuk meg (annyit hogy 1000m2es telken szabadon lehetett) aztán egyszer kiszökött és pár méterrel arrébb reggel tal´latunk rá, már aludt örökre.

2009. júl. 10. 09:05
 2/10 A kérdező kommentje:

Nagyon sajnálom, ami a kutyáiddal történt.. :(:(

Én folyton aggódok, hogy nehogy egyszer én is az árokban találjam meg őket, mint régen a cicáinkat.

Amúgy ez a baj a kutyákkal. Valamiért mindig szöknek, pedig mi is nagyon jól tartjuk őket.. =/

Köszi a választ!

2009. júl. 10. 09:08
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Semmi jóval nem kecsegtetlek.

Párom vadászkutyákat képez ki, az ő tapasztalatát tolmácsolom: szökős kutyával (aki jellemileg olyan) nem lehet mit kezdeni. Ha egyszer elkezdte, sohasem fejezi be. Atombiztos kerítést építeni lehet, de ha egyszer is rés lesz, az ajtó nyitva marad... Huss....

Egy megoldási ötletem van, a kutyapásztor. Egy vezetéket kell leásni a kerítés mentén, és a kutyára egy nyakörvet. Ha (pontos méretet nem tudok) fél m-re megközelíti a kerítést, figyelmeztető hangjelet ad a nyakörv, ha átlépi, kap egy kis áramütést (mint a teletakt).

Nem olcsó, de ez talán működhet.

Mi befogadtunk egyszer egy vizslát, aki szökős volt, magával vitte a "régi" vizslánkat is, elkóboroltak 2 napra. Aztán pár km-re megtalálták őket, miután kiplakátoltam a környéket. Hazahoztuk őket, de másnap megint elmentek és már csak a régi vizsla jött haza.

Soha többé nem hallottunk a jövevényünkről.

(a régi azóta sem szökik, mert ő nem volt olyan típus, csak belevitték a rosszba)

2009. júl. 10. 09:25
 4/10 anonim ***** válasza:
23%
Sajnos az én kutyám is szökik. Volt már 2 másik,az egyik kiment,elütötték,a másik eltűnt. Most ez a dilis is szökik. Én nem tehettem mást,vettem hosszú láncot,megkötöttem. Naponta elengedem,megfuttatom.de ha nem kötöm vissza,10 ercig nem nézek rá,már túl van árkon-bokron,ésnem is jön haza. Sajnos szerintem se sokat tudsz tennt.
2009. júl. 10. 10:11
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok! Sajnos én is csak ilyen rossz tapasztalatot tudok írni szökős kutyával kapcsolatban. Évekkel ezelőtt történt, hogy befogadtunk egy talált kutyust. Egy erdőben találták, családnál volt, míg mi el nem hoztuk. Egy ideíg semmi baj nem volt Vele, ám egyszer csak "megbolondult"!

Olyannyira, hogy egy nap volt, hogy 15X hoztuk haza a szomszédból. Szó szerint átmászott a kerítésen. Mi is próbáltunk mindent Vele, egyszer meg is kötöttük, pedíg Isten látja lelkemet, Nálam kutya soha nincs megkötve.

Egyszer aztán a szomszéd kiengedte az utcára mérgében.Addíg szólt mindíg, hazahozta. Amikor a lányom a nevén szólította, nemhogy jött volna, egyre távolabb ment. Akkor még visszajött egyszer, de a kapun belülre soha többé nem tudtuk becsalni. 2 éjjel is láttuk még, visszajött, aztán végleg elment.

Kerestük, plakátoltunk, érdeklődtünk a sintérnél, nem fogták-e be, postásoknak szóltunk, ha látják egy udvarban, szóljanak, semmi eredménye nem volt.

El voltunk keseredve, hiszen Nálunk mindent megkapott,

lakásban alvós, félíg kinti, félíg benti kutya volt,

sokat foglalkoztunk vele, ki-be járhatott kedvére.

Akkor fogadtam meg, talált állatot soha többé nem fogadok örökbe, csak leadott, mentett kutyust.

Van is egy mentettkém, egy éve van Nálunk, imádjuk, nagyon hálás, okos, szófogadó, sanyarú kölyökkora ellenére egy nagy bohóc, a szemei szinte beszélnek.

Ő nem szökik, sőt!

Szerintem sétálni nyugodtan elviheted Őket, de el ne engedd, sehol.

Esetleg ajánlanám a kutyasulit!

Ha van rá lehetőség, persze!

Sajnos, Nálunk a legközelebbi is 60km-re van, távolsági busszal, vonattal megoldhatatlan.

Üdv.

2009. júl. 10. 10:39
 6/10 anonim válasza:
Nekem a kiscicámmal volt ez nagyon szerettem és mindennap kijöttem vele az udvarra legalább másfél orát. De egyik este nem jött be és apu mondta hogy reggelig nem megy el sehova majd vár az ajto elött. Én reggel nem is gondoltam rá mert már késtünk el a sulibol de amikor jöttünk haza életem legrosszabb látványa fogadott anyu megkért hogy vigyem le a szemetet és ott volt a kukába már nem volt egybe az a kép egy életre megmarad még most is siratom szegény kiscicámat :((
2009. júl. 10. 11:02
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen vidd el őket minden nap sétálni és ivartalaníttasd. Talán kevésbé szöknek, de ha nem, akkor is szükséges a napi séta. Képzeld el, milyen lenne, ha te soha nem mehetnél ki a kertből!
2009. júl. 10. 11:30
 8/10 anonim ***** válasza:
0%
Kertben tartott kuityát nem kell naponta sétáltatni.
2009. júl. 10. 11:35
 9/10 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előttem szólóval, mindennapi séta és ivartalanítás (nálunk sok túl hiperaktív kutyán segített).
2009. júl. 11. 16:58
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
2009. júl. 12. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!