:D egy tenyésztő nem azért tenyészt mert megéri és jól profitál belőle!!! tehát a válasz NEM anyagilag nem éri meg mert te forditasz a kutyákra pénzt és amennyiért eladod a kölyköket azt a pénzt is visszaforgatod,mert vissza kell! Az élmények miatt viszont megéri! A kutyád,rendelkezik tenyésszemlével,szűrésekkel,kiállitási eredményekkel a törzskönyvet ugye nem is kell írnom??? stb... Egy tenyésztő nem attól lesz tenyésztő mert lehoz X almot,az h van egy kutyád vagy több kutyád édes kevés,tanfolyamokra kell járni,érteni a tenyésztéshez,genetikához,örökletes betegségekhez,tudni kell melyik kutya mit örökölhet és mit örökít stb... Be kell regisztráln magad a MEOE-nél kennel nevet kell kiváltani és még ezer más dolog van ami mind mind pénzbe kerül! de ez még mindig kevés ha nem értesz a tenyésztéshez,mivel itt kérdezel tuti h nem,mertha tudnál mindent nem ittkérdeznél... szal érted... szaporitani természetesen lehet abból profitálsz rendesen csak épp a kutyád teszed tönkre,igy sem neki nem éri,meg csak egy idejig menne neked is mert hálistennek már kezdenek az emebrek rájönni h jobb a tk- drágább kutya mint egy szaporitótól vett olcsó,kitudja milyen lesz hamegnő kutya! nekem nem Németjuhászom van,de én ha ilyne kutyát vennék csak jó nevű kennelből mert már anniyra tulvan tenyésztve,elvan korcsolsulva ez a kutyafajta h máshonnan nem éri meg! na ennyi a véleményem
2009. júl. 10. 09:08
3/5 anonim válasza:
kiskutyákat nehezen fogsz tenyészteni esetleg felnőtteket de azt sem éri meg
2009. júl. 10. 09:31
4/5 anonim válasza:
Szerintem ma már semmilyen kutyát nem éri meg tenyészteni. Mármint anyagi szempontból.
Te beleadsz apait anyait,hogy jó kutyáid legyenek. A szülőkkel eljársz rendezvényekre,megszűreted őket. Lejön a várva várt alom,és tőled nehezen veszik meg,mert a szaporítók már 20.000Ft-ért is adják "ugyanazt".
Egyébként szerintem egy lelkiismeretes tenyésztő mire visszakapja a befektett pénzt,az azért nem kis idő.
2009. júl. 10. 09:47
5/5 anonim válasza:
A lelkiismeretes kutyatenyésztés nem nyereséges. Sok tenyésztőt ismerek mindenki az állásából és és hobbiként tenyészt.
Esetleg nagyon drága fajtánál kijöhetsz éppen hogy pozitívan egy-egy alomból, de németjuhásznál semmiképp.
Megéri, ha elhivatott vagy, de nem anyagilag, hanem mert ez a hobbid, szertesz ezzel foglalkozni, örömmel tölt el ha sikerül egy jó párosítást találnod, kijön egy-egy nagyon jó kutya az alomból.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!