Melyik 2 fajta felelne meg az igényeinknek a felsoroltak közül?
2 kutyát szeretnénk egy kis és egy nagytestűt.
Fontos volna, hogy ne azért "javasonjátok" pl. a spánilet mert az a kedvenc fajtátok!
-Szeresse a gyerekeket
-Rendszeresen járok futni. Hetente megyünk túrázni általában 4-5 órás de van, hogy egész napos túrákra.
Heti 1x lenne Agility. (persze ha valamelyik fajta ennek a feltételnek nem tesz eleget de az össze többinek igen akkor mondhatjátok a fajtát mert az Agility nem olyan fontos...)
Minden nap lenne játék, mezei szaladgálós séta és szellemi fárasztás.
-Jó volna ha legalább a 2 kutya közül az egyik jelezne
Nem szeretnénk túlzottan munkamániás kutyát. Szeretnénk ha aktív lenne de azért néha fogadja el, hogy nincsen minden egyes nap 3 óránk rá. Van, hogy csak kevesebb.
Fajták:
-Német juhász
-Puli
-Ír szetter
-Cavalier King Charles spániel
-Jagd terrier
(esetleg még a Tacskó...)
A válaszokat előre is köszönöm! :)
Szerintem ezek közül, ha már mindenáron kettő kell akkor az Ír szetter és a Terrier. ( :
De az ír szetter szerintem tökéletes lenne neked. ( :
Köszönöm a választ!
Igazság szerint ez a 2 fajta tetszik nekem igazán amit te is ajánlottál de nem voltam benne biztos,hogy tényleg nekünk valók. Mondjuk a terrierre valamennyire számítottam mert nekünk is van egy Foxink.
Én a pulit (bár még inkább a mudit) és a Cavalier-t ajánlanám. A puli remek jelző kutya, mind a kettő fajta bírja, sőt igényli a rendszeres foglalkozást, nagy sétákat. Mind kettő típussal általában nagyon jól lehet agility-zni, bár persze egyed függő főleg, hogy mit lehet majd belőlük kihozni.
Ha nem akarsz mind a kettővel agility-re járni, akkor a pulit és német juhászt javaslom. (De nj-t jó kennelből válassz mindenképp. A legbiztosabbak a munka vonalú kutyák.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!