Miket érdemes és milyen sorréndben tanitani a kölyökkutyának?
Tény, hogy a séta, labdázás, frisbeezés és játék gazdival vagy kutyával szintúgy lefárasztja a kutyát.
De miért fáj az Neked, ha valaki trükköket tanít a kutyájának? Láttál már dog-dancing versenyt például? Vagy terápiás kutyát, aki mindenféle "haszontalan" dolgot mutat be sérült embereknek, gyerekeknek?
Csak közlöm, hogy a roti-nj keverékem engedelmes, vizsgás kutya, de imádja a trükköket, amik lehet, hogy nevettetőek...de amíg a kutya és én is szeretjük, és összekovácsol minket, addig nem érdekel, hogy mások mit gondolnak erről...ráadásul eddig MINDENKINEK tetszett. Bemutatóztunk gyerekek között is, nagy kacajt váltott ki belőlük az összes bemutatott trükk
Sajnálom én már csak ilyen vagyok,már nem is igen fogok változni.Én a kutyát nem játékszernek tekintem,mint ma teszik azt a kutyabirtokosok.Én a kutyát mindig is házőrzésre és más feladatok ellátásra alkalmaztam.Részben munkakörből fakadóan,részben a család biztonságát figyelembe véve.
Persze érthető a jelenlegi hozzáállása az embereknek,hisz valljuk meg őszintén a kutyabirtokosok nagy része nem ért a kutyákhoz.Trükkökre tanítják őket és családtagként kezelik,hisz emberi kapcsolatok terén szegények.Én imádom a kutyákat,de ne feledjük egy állatban nem lehet megbízni(persze egy emberben sem feltétlenül mielőtt okoskodna valaki).
És továbbra is tartom magam ahhoz,hogy vannak kutyafajták akik egyszerűen túl értelmesek bizonyos dolgokhoz és emberekhez.
Bizonyos kutyafajok egyszerűen eltékozolnak,amikor órási segítséget jelentének bizonyos körökben,vagy egyszerűen nem erre való.
Én sem vetem el a játékot,de ezt inkább a gyerekekre hagyom,én inkább sétálni szoktam vele.
Mondhatni a múlt és jelen..:)
Így az általad leírtak alapján talán állíthatom,hogy remek gazda vagy.
Az egész arról szó,hogy mintha átestünk volna a ló túlsó oldalára.
Nekem volt szerencsém találkozni Kántor egykori gazdájával Csupatival(remélem ismerős)órákig vitattuk nagyjából azt amit veled is most.Az ő szavaival élve:"A mai jutalomfalat mániások,meg töketlen kiképzők soha a büdös életbe nem adnak egy újabb Kántort az országnak.A mai legtöbb rendőr kutya is idióta."(Habár most eltávolodtunk a házi kedvenc kategóriától.)
Mindenesetre elnézve a mostani eseteket(kutyatámadások,kikötik a kutyát),bizonyos feltételekhez szabnám a kutyatartást.
"Múlt és jelen"
Találó, igen!
Köszi. Remélem, hogy a kutyám is így gondolja :)
Manapság az a baj, hogy boldog-boldogtalan kutyát tart, és kemény jellemű ŐV kutyákat vesznek első kutyások, olyan emberek, akik nem is AKARNAK megtanulni kutyául...aztán jön a döbbenet, hogy a kutya harap, morog, szökik, nem fogad szót. Persze, mert nem kutyaként kezelik, hanem emberként...
Csupati még értett a kutyák nyelvén, igen! Szerencsés vagy, hogy "vitatkozhattál" Vele!
A probléma, hogy az átlag kutyatartó semmit nem vár el a kutyától, akinek viszont feladatra, közös akcióra van szüksége a gazdával...nincsenek kielégítve az ösztönei, igényei, frusztrált és idióta lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!