Menhelyi állatok? (Túl rövid)
a legtöbb probléma bizony menhelyi "szakértő" gondozás, a folyamatos kenneltartás miatt alakul ki, és való igaz elhallgatnak viselkedésproblémákat, de ennek ellenére komoly szankciók vannak ha "nem válik be a kutya" :(
emellett meg vidáman jól élnek a tulajok a befolyt egyszázalékokból....
Én is így jártam a kutyámmal, ő a kocsiba szépen bement, de ahogy otthon kivettük napokig meg sem tudtuk simogatni, és sorra jött a többi gond is. 7 hónaposan hoztuk haza, már akkor túl volt egy "gazdin". Vajon ha én is vissza viszem, a második csalódás után mennyi esélye maradt volna arra, hogy bárki is örökbe fogadja? Három évembe került, de köszöni szépen, most már jól van. Pont a vele való foglalkozástól lett köztünk olyan szoros a kapocs, amilyen.
És nem biztos, hogy a menhely bármit is eltitkol, csak egyszerűen nincs mód arra, hogy egy-egy kutyát részletesen ki tudjanak elemezni. Mondjuk egy kennelben élő kutyáról nehéz megmondani, hogy szobatiszta-e, van-e szeparációs szorongása, esetleg nem-e szökős...stb. Azon kívül a rácsok mögül kikerülve lehet, hogy felvesz olyan tulajdonságokat is, ami előtte nem volt.
A legtöbb, hacsak nem az összes menhely, gond esetén vissza fogadja a kutyusokat, és gond nélkül adnak másikat, ha komoly és áthidalhatatlan gond adódott. De ne várja el senki, hogy pitiáner indokkal vissza vitt kutya helyett adjanak másikat.
Nincs a menhelyen az összes kutya, vannak kint ideiglenes örökbefogadóknál is! Ez már jól hangzik, ezek az állatok szocializáltak, családban élnek, nem kennelbetegek.
Egyébként az Illatos utat jobb messziről és nagy ívben elkerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!