Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Menhelyi állatok? (Túl rövid)

Menhelyi állatok? (Túl rövid)

Figyelt kérdés
Ki akar mostanában menhelyről örökbe fogadni kutyát vagy macskát?

2012. júl. 4. 10:22
1 2
 11/20 homo ludensz ***** válasza:
Az állathoz való viszonyomat láttam meg kérdőjelezni a szerződésben. Amit én elhoznék ha ölben kéne hordozni akkor sem vinném vissza,ha én nem ennék ő akkor is enne. A kutya olyan mint a gyermek,feltétlen bizalommal van irántad de ezzel nem szabad visszaélni.Az eszemmel felfogtam hogy jót akarnak az állatnak de számomra kiábrándító volt szembesülni az irománnyal.Házassági szerződést sem kötöttem mégis betartom a játékszabályokat a nejemmel szemben több mint 40 éve.
2012. júl. 7. 11:11
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Értelek, de ugye azt is tudod, hogy nem mindenki van ezzel így, ahogy Te? Lakásban tartásra örökbe fogadott kutyát hoztam vissza egy évvel később vashordó mellől, egy rövid láncról, félig kopaszon. Őszintén megmondom, nem tudom, hogy milyen a többi menhely szerződése, de a miénkben csak alap dolgok vannak, amiket elvárhat egy menhely a gazdiktól, és csak a megérzéseinkre tudunk támaszkodni a gazdit illetőleg. Így is nagyon nehéz örökbe adni, de ha még mondjuk egy teszt is szóba kerülne, akkor szerintem nem vinne senki kutyát. Én becsülöm azokat, akik ezt fel tudják vállalni, csak azt sajnálom, hogy a jó gazdik, mint amilyen Te is vagy meghátrálnak tőle.
2012. júl. 7. 11:44
 13/20 anonim ***** válasza:
Ha egy menhelyen nem adják meg az ismerkedés lehetőségét, akkor milyen alapon iratnak alá papírokat? A kutya szép, egészséges, a pórázon is megy. Aztán ha kiviszed a telepről, egy lépést se megy, bebújik a hátad mögé és kétségbeesetten vonyít. Reszket mindentől, kocsiba be se tudod tenni. Világos, hogy visszaviszed, mert nem is tudod elvinni, hogy foglalkozz vele. Egy ismerős mesélte, hogy ők is hoztak el menhelyi kutyát így, a kocsiból otthon nem lehetett kicsalogatni. Végre kibújt, de soha többé nem hagyta el a kertet. Nem ment pórázon, nem akart sétálni sem. Ezeket a szegény lelkibetegeket nem szabadna örökbe adni.
2012. júl. 7. 12:44
 14/20 anonim ***** válasza:
és szerinted kik miatt lelkibetegek? a hozzátok hasonló emberek miatt ...
2012. júl. 7. 14:04
 15/20 anonim ***** válasza:

a legtöbb probléma bizony menhelyi "szakértő" gondozás, a folyamatos kenneltartás miatt alakul ki, és való igaz elhallgatnak viselkedésproblémákat, de ennek ellenére komoly szankciók vannak ha "nem válik be a kutya" :(

emellett meg vidáman jól élnek a tulajok a befolyt egyszázalékokból....

2012. júl. 7. 14:18
 16/20 anonim ***** válasza:

Én is így jártam a kutyámmal, ő a kocsiba szépen bement, de ahogy otthon kivettük napokig meg sem tudtuk simogatni, és sorra jött a többi gond is. 7 hónaposan hoztuk haza, már akkor túl volt egy "gazdin". Vajon ha én is vissza viszem, a második csalódás után mennyi esélye maradt volna arra, hogy bárki is örökbe fogadja? Három évembe került, de köszöni szépen, most már jól van. Pont a vele való foglalkozástól lett köztünk olyan szoros a kapocs, amilyen.

És nem biztos, hogy a menhely bármit is eltitkol, csak egyszerűen nincs mód arra, hogy egy-egy kutyát részletesen ki tudjanak elemezni. Mondjuk egy kennelben élő kutyáról nehéz megmondani, hogy szobatiszta-e, van-e szeparációs szorongása, esetleg nem-e szökős...stb. Azon kívül a rácsok mögül kikerülve lehet, hogy felvesz olyan tulajdonságokat is, ami előtte nem volt.

A legtöbb, hacsak nem az összes menhely, gond esetén vissza fogadja a kutyusokat, és gond nélkül adnak másikat, ha komoly és áthidalhatatlan gond adódott. De ne várja el senki, hogy pitiáner indokkal vissza vitt kutya helyett adjanak másikat.

2012. júl. 7. 14:38
 17/20 homo ludensz ***** válasza:
Nem akarok én senkit untatni a mi itthoni problémánkkal de én a kép után kiválasztom egy hét alatt meggyőzöm a családom többi tagját hogy nekem az a kutya kell.A nejem a fiam rábólint sőt azt mondja: apu tárgyald le és mond a címet,itt a kocsim és indulunk. Tudjátok nékem is lehetett volna egy kistermetü lény akivel talán sétálhatnék és aki látna valami hasznosat is bennem. Csalódtam mint már annyiszor vagy csak elakadtam a bürokrácia hínáros talaján?
2012. júl. 7. 17:20
 18/20 anonim ***** válasza:
Körülnéztem a neten, beszéltem velük telefonon, hétfőn megyek egy prérire szorult menhelyre. Hogy aztán onnan hogyan lehet elhozni a kutyát, azt még nem tudom, de a fajtában biztos vagyok, külsőre olyan, mint az én elpusztult öreg kutyám volt. És csak 7-8 hónapos. Ha másban is olyan, nem lesz gond, tudom, hogy játékos, falánk és nagy-nagy vagány lesz. De mielőbb elhozom, teszek vele a környéken legalább egy nagy kört.
2012. júl. 7. 22:28
 19/20 anonim ***** válasza:

Nincs a menhelyen az összes kutya, vannak kint ideiglenes örökbefogadóknál is! Ez már jól hangzik, ezek az állatok szocializáltak, családban élnek, nem kennelbetegek.

Egyébként az Illatos utat jobb messziről és nagy ívben elkerülni.

2012. júl. 7. 22:33
 20/20 anonim ***** válasza:
Homo ludensz: irány a Noé Állatotthon, abban nem fogsz csalódni.
2012. júl. 7. 22:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!