Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A beagle rosszul viseli a...

A beagle rosszul viseli a meleget?

Figyelt kérdés
mióta beütött ez a kánikula a beagle-ünk megállás nélkül nyüszít, már 4-5napja. Próbáljuk hűteni, gyakran fürdetjuk, van amikor csak slaggal összevizezem, hátha jobb lesz neki, csak az a baj hogy utálja a vizet. Amint meglát a kezemben egy vödör vizet akár, rohan a házába. A ti beale-jeitek is ilyen nehezen viselik a hőséget, vagy az enyémnek van esetleg valami más baja is? :/

2012. júl. 4. 10:01
 1/6 anonim válasza:
Az enyém se viseli valami jól,ráadásul tegnap előtt éjszaka kiszökött az erdőbe, és csak tegnap dél körül jött haza,hát tegnap már nagyon ki volt, azt hittem, valami nagyobb baja van, de mára már jobban van. Szerintem vidd a lehető leghűvösebb helyre, és langyos vízzel, óvatosan locsolgasd( én a kezemről szoktam a vizet "ráspriccelni"). Az se lenne rossz, ha vizes törölközővel letakarnád őt. Arra azért figyelj, hogy ne hűtsd túl, mert még meg is fázhat.
2012. júl. 4. 10:08
 2/6 anonim válasza:
szerintem csak a meleget viseli nehezen, az én kutyám is nyüszög. próbáld meg megfürdetni úgy, hogy lassan közelítesz, nyugtatod, jutalomfalatot adsz neki, stb. aytán pedig a vizet ne rá öntsd, hanem egy vizes kefével (kutyakefével, persze :D) dörszölgesd meg egy kicsit, és ügyelj arra, hogy a víz még ilyen hőségben se legyen hideg, csak LANGYOS! ez fontos, ugyanis ha nem csak a szőre lesz vizes, hanem a bőre is, akkor könnyen megfázhat (tüdőgyulladást is kaphat!)
2012. júl. 4. 10:09
 3/6 anonim ***** válasza:

Minden kutya így van. Az én 2 németjuhászom is, mintha meghaltak volna annyira nem bírják.

Van kinnt egy rossz kád. Abba töltök vizet és amikor már langyos beleteszem a kutyákat( ilyenkor közel állok a sérvhez :D)

2012. júl. 4. 10:18
 4/6 anonim ***** válasza:

Szerintem ez kutyától is függ.

Az én beaglemnek már esik ki a nyelve a helyéről úgy liheg, de akkor is csak a macskával játszik meg kergeti:)

Nagyon energikus kutyus ám.

Van amikor kiterül kicsit és szarik a világra, de rá inkább az jellemző, hogy meg sem áll..mindig van valami izgalmas számára, ami "lábra kényszeríti" :)

2012. júl. 4. 10:34
 5/6 anonim ***** válasza:
Szerintem alapból ezt az afrikai meleget semmi állat, vagy ember nem bírja. Én lekopogom, izzadásokkal, de úgy ahogy élek. A te kutyád érzékenyebb az ilyenre, hőgutát is kaphat, ha sokat van napon. Ha a vizet nem szereti, akkor is kisebb csellel be kell nedvesíteni. Én a labradoromat úgy szoktam, hogy séta előtt amikor pórázon van, flakonból lassan vizezem. Amennyire víz imádónak kellene lenni, annyira rühelli a vizet. Ilyen egyéniség, nem tudok mitcsinálni vele.
2012. júl. 4. 10:52
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat és a tippeket! A vizes törölközőt nagyon szereti a kutyus, és azzal elvan 1-2 órát! még1szer köszi, 1 fokkal megkönnyebbültem :)
2012. júl. 4. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!