Láttam már. De ez biztos?
Azt hogy póráz nélkül láb mellett menjen a kutyád előszőr meg kell tanítani neki. Szerintem nagy felelőtlenség lenne csak úgy elengedni az utcán, mi van ha nagy örömében kiszalad egy kocsi elé?
Előszőr keressetek egy félreeső helyet (rétet mondjuk) és ott enged el. Ha pedig nem vagy biztos h visszajön köss rá egy hosszú (kb 10m) madzagot.
Mit szólnál egy kutyasulihoz? Ott ezt mindet megtanítanák nektek.
Soha nem volt elengedve a kutyád? Ahhoz, hogy a te kutyád is így jöjjön melletted, egészen kicsi korától el kellett volna engedned legalább a parkban minden sétánál. Mindenképpen meg kell tanítanod, hogy póráz nélkül is tudjon sétálni! Eleinte nem fog engedelmeskedni, de ha kitartó vagy és sokat tanulsz a kutyanevelésről, előbb-utóbb te is tudod majd póráz nélkül vinni sétálni.
Helyesírásért pedig nem szoktam szólni, de a tiéd annyira szörnyű, hogy muszály szólnom, legalább arra figyelj, hogy olvasható legyen, amit leírsz és ne kelljen háromszor végigolvasnom, mire megértem!
Felelőtlenség lenne csak úgy elengedni, az én kutyusom is úgy megörül, hogy gyakran el is szalad... Legalább gyakorolj vele valami félreeső helyen, ahol nincs más kutya vagy forgalom. Bár ha már nem kölyökkutya, akkor elég nehéz neki megtanítani ezt, de azért sok sikert kívánok hozzá.
Amúgy nekem elsőre sikerült elolvasnom, csak az ékezetes betűkkel van "gondja" meg nem ír nagybetűt. Nem nagy ügy.. Ja, és szerintem nem neked kell szólnod neki a "muszály"-oddal... (Ami igazából muszáj.)
Nekem csak most tűnt fel az ékezethiány, mert már megszoktam az oldalon :))
Vidd el kutyaiskolába! Kerianyumék kutyája is egy német-magyar vizsla keverék, kölyök és rendesen megy a forgalomba, soha nem szalad el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!