Milyen fajta lenne jó kisgyereknek /4-5év/ mellé játszásra?
Vegyetek golden retrievert, vagy labradort. Mi goldit vettünk a kislányunknak, 2,5 éves, roppant türelmes, soha nem kap oda. Persze a gyereknek is el lett mondva, hogy nem bántjuk, de mivel kicsi még, néha (tényleg ritkán) előfordul hogy erősebben nyúl hozzá. De simán ráfekhet a hátára, odabújhat. Ha a kutyának elfogy a türelme, akkor elvonul. De a gyerek kb. ennyit csinál vele, meg max. kétszer eldobja neki a labdát naponta.
Arra, hogy vissza is hozza, már nekünk kellett megtanítani, mert ugye az nem tetszik a gyereknek, hogy nem jön vissza. Mi rengeteget foglalkozunk a kutyával, kint van a kertben, -20-ban viszont bejött. Mi is csak hetente 3-4x visszük sétálni, mert sajna több nem fér bele. De ha elmegyünk kirándulni, főleg a természetbe (tehát nem város, állatkert), akkor jön velünk.
Igaz, hogy a "gyereknek vettük a kutyát", de rengeteg munkánk van benne, hogy igazi családtag lett.
Úgyhogy jól gondoljátok meg, különben oda lesz a kertetek. Nekem pl. az első virágoskertemnek reggelre még a hűlt helyét sem találtam (kölyök volt még). Persze azóta csak néha 1-1 homokozó alkatrész bánja, de ez is javulóban van (még nincs 1 éves a kutya).
És minőségi táppal kell etetni, főleg kisebb korában, amíg ugye még sokat nő, fejlődik. Persze néha nálunk is kap farhátat meg tésztát.
én vagyok a szánalmas?
nem én veszek az elkényeztetett hülyegyerekemnek kutyát,mert az a kívánsága, meg mert én nem foglalkozok vele. :(
Nincs elkényesztetve,és több esze van mint neked most,másrészt semmi közöd nincs hozzá mit csinálok.
Előző, válaszolónak köszönöm, a goldent már ajánlotta más is,valószínűleg az lesz, szép kutya.Kerttel nem lesz gond,a fontosabb veteményt el tudjuk rekeszteni a kutya elől,a többi helyen csak bokor van meg fű.
A goldent futtatni kell, naponta szellemileg is lefárasztani a több órás mozgás mellett.
Üdv: egy golden gazdi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!