Mi alapján válasszak kutyát?
Első kutyus lesz.
Nem szeretnék rosszul választani.
Amit szeretnék az hogy ne hulljon a szőre és kistestű legyen és a mozgásigénye se legyen túl nagy.De nem tudom mit kell még figyelembe venni.
Segítenétek?
Hullani majdnem minden kutyának szokott a szőre én úgy tudom :)
Elsőre a mopszot vagy a tacskót mondanám ,kezdő kutyusnak jó,jól lehet tanítani,kistestű meg minden csak nagy a mozgásigényük amit ugyebár nem akarsz.
Esetleg a Yorkshire terrier.Ő nem nagy és a mozgásigénye sem nagy de azért minden kutyát lekell vinni néha sétálni.
Szóval én a yorkit mondom
Az angol buldog nem éppen a legeslegkisebb kutya, de rövid szőrű, és inkább heverészik, minthogy órás sétákat tegyen. Persze neki is kell a mozgás, de nem akkora rá az igénye, mint egy német juhásznak. Napi fél óra lassú séta a ház körül. Bár ebbe a melegbe szerintem csak erőszakkal tudnád kivonszolni a hűvös lakásból.
Viszont inkább keresgélj a neten kistestű kutyákat, olvasd el mik az igényeik, mennyit kel ápolni a szőrüket, stb. És ha megtaláltad a megfelelőt, akkor keress fel egy jó tenyésztőt, és ő majd mindent elmond a kutyáról, amit csak tudni szeretnél. Itt mindenki mást fog mondani, de neked kellene inkább keresgélni. De persze szívesen írjuk le a véleményünket. Leírom, én hogyan kerestem a számomra megfelelő kutyát.
Először is megnéztem külsőre a nagytestű kutyákat. Amik tetszettek, azokról elolvastam mindent, és próbáltam kiszűrni azt a fajtát, ami teljesen az én igényeimhez fog igazodni.(nagy séták, szeresse a gyerekeket, lehessen vele órákat túrázni, vihessem magammal nyaralni, kutyasuli, apportírozás, úszás, stb) Így ragadtam le a golden retrievernél. Ő az a kutya, akivel ezt mind megtehetem. Persze van más kutya is, aki szereti ezeket, de külsőre is a goldenhez húzott a szívem. Ajánlom, hogy te is így keresgélj. Így többre mész, mint hogy itt írnak neked kutyafajtákat, te meg eldöntöd melyik tetszik, melyik nem. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!