Mit adhatok enni gyomorvérzés esetén a kutyusomnak?
Pépeset. Főleg rizst és főtt csirkemellet turmixolva. Húslevest puhára főtt zöldséggel. Májkrém.
Gyógyszermérgezése van? Az én kutyámnak Cataflamtól volt, mert nem tudtam, hogy tilos és azt adtam fájdalomra, attól meg gyomorvérzése lett.
Ulcogant szirupot kellett neki adnom 2 órával étkezés előtt reggel és este. Egy-egy 5 ml-es tasakot. Plusz savlekötőt (20 mg Quamatel reggel és este evés közben).
17-18 kg-os a kutyám.
Helyrejött, de nagyon nagyon beteg volt. Infúzió sokat segített, 3-szor kapott. Nagyon kiszáradt, mert sokat hányt a gyógyszermérgezés miatt.
Amúgy én örültem bárminek, ha megette, talán még a jégkrémnek is örültem volna. De figyelj rá, hogy semmi kakósat, csokisat ne egyen, mert MÉREG a kutyára!!!!
NA szóval mint mondtam, a főétel rizs és főtt csirkemell volt, főtt zöldséggel turmixolva.
Már eleve olyan orvoshoz nem is mennék vissza, aki rossz gyógyszert ír a kutyának. Tényleg menjél másikhoz.
Megírnád a gyógyszer nevét amitől rosszul lett a kutyád?
Ulcogantot vehetnél neki. Emberi gyógszertárban vettem és legalább 3 hónapig adtam reggeli előtt 2 órával és vacsora után 2 órával 5 ml-t. Ez bevonja a pociját, nagyon fontos a gyors gyógyulás miatt, lelkemre kötötték hogy adjam neki kitartóan. Az állatklinikán mondták ezt. Emellett savlekötés is fontos, mint a fekélynél, hiszen valószínű fekély alakult ki és az vérzik. Quamatel 20 mg a 15-20 kg-os kutyának napi 2-szer kaja közben. Ez 10 mg-os kiszerelésben recept nélkül kapható, de a doki biztos felírja a 20-ast, persze a kutya testsúlyarányában add neki.
Elég súlyos pénzeket kiadtam ezért az infóért, a nagyon profi állatklinikán kezelték a kutyámat.
Ja, és az Ulcogantot folyadékkal adtam be, azzal kell, én kb. 1 dl Salvus vízben kevertem el az 5 ml szirupot. A Salvus víz is jó gyomorsav ellen. Ezt hosszútávon kell csinálni, legalább 3 hónap, de ha kell, fél év is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!