Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hajlamos a malamut az árokásásra?

Hajlamos a malamut az árokásásra?

Figyelt kérdés
Én úgy tudom, hogy ez csak akkor jellemző, amikor még kicsik, vagy ha unatkoznak és nem tudják lekötni magukat.
2009. júl. 9. 06:55
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Bár nem maláim, hanem szamijaim vannak, gyakorló szánhúzó kutyásként bátran állíthatom, hogy a kölyökkor a szánhúzóknál hosszú évekre elhúzódik. Emlékszem, mikor anno majd 10 éve az első kutyám vásárlását terveztem, elmondták, hogy kb. 3 éves kor után lesznek NAGYJÁBÓL engedelmesek. Hát azóta már van azon kívül 4, és nálam a 3-5 éves kutyák nem sokkal különböznek az 1 évesektől. Az egyetlen egy megkomolyodott "felnőtt" a 9,5 éves kanom. És náluk nem csak a lövészárok ásásra kell felkészülni, bár az tény, hogy az egyik legkedveltebb elfoglaltságuk az emberes méretű gödrök ásása. Nagyon szívesen vállalnak metszést és kertrendezést is. 2 éve, mikor a kertítés mellé smaragd tujákat ültettünk a kedvec szórakozásuk a helyükről kirángatott növényekkel történő fogócskázás volt. Hogy hozzáférjenek, szétszedték a kertet elválasztó régi kerítést, így több, mint száz rugóért azt is csináltathattuk újra. Mindemellett tudni kell azt is, hogy gyakran vadásznak kisállatokra is, nálam például a baromfik állandó életveszélyben vannak, macskából is csak a sajátot fogadták el. Malás ismerősömnél a kertbe tévedő sünök sem szokták a sétát túlélni, de az enyémeknek is sikerült pár hete egyet elkapni.
2009. júl. 9. 07:16
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Bár nekem Huskyjaim vannak,de ők is bármikor hajlamosak mindenféle kerti csínytevésre.Legyen az árok ásás vagy "kertészkedés",vagy egy kint felejtett párna apró darabokra szedése... Én már feladtam a harcot,amennyit tudom próbálom őket lefárasztani,akkor kevesebbet rosszalkodnak. A kertben meg elfér 1-1 gödör;)
2009. júl. 9. 08:26
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Egy 7 éves szuka malamut boldog gazdijaként azt tudom a kérdésedre válaszolni, hogy határozottan IGEN. Anyukám által ültetett virágok folyton veszélyben vannak, néhány bokrot is kiásott. Tavasszal a cserebogár pajorjai után kutat, ezért hajlandó az egész udvart felkutatni. Raktározza az ételt is, amit el tud ásni, elássa. Utána persze keresi az egész udvarban-kertben, hogy hová tette - gondoljuk mi, közben pedig lehet, hogy csak így szórakoztatja magát, míg nem vagyunk otthon. Ugyanis, mikor otthon van a családból akár egy fő is, soha nem ás. Mi sosem bántjuk érte, bár szóban kap némi szidást, már elfogadtuk, hogy ő ilyen, inkább próbáljuk viccesen felfogni a mániáját. Arra vigyázz viszont, hogy a kan kutyák képesek egy tüzelő szukát írtó messziről is megérezni és ezért szöknek gyakran.
2009. júl. 9. 09:01
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

És az árokásást mivel lehetne mérsékelni?

Én arra gondoltam, hogy lenne saját homokozója...ott annyit áshat, amennyit csak szeretne.

2009. júl. 9. 10:46
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem tudom, másoknál ez hogy van, de az én szamijaimnak mindíg az kell, ami tiltva van.... :-))
2009. júl. 9. 11:02
 6/8 anonim ***** válasza:
Hát...szinte sehogy.Ha hajlamos rá,nem nagyon lehet megakadályozni. Egy ismerősöm mondjuk azt csinálta,h az egész kertet lefedte tyúkháló szerűvel és arra jött még egy réteg föld. Ez elvileg működhet,de ugye elég költséges.
2009. júl. 9. 11:10
 7/8 A kérdező kommentje:

Igen, tudom, hogy az árokásás, vagy egyáltalán a kert rendezés benne van a malamut vérében. Ettől eltiltani a kutyát olyan lenne, mintha az embernek tiltaná meg valaki, hogy egyen vagy aludjon.

Én arra gondoltam, hogy az ásó tevékenységét "korlátok közé" szorítani valahogy , pl. hogy csak a saját homokozójáb ásson.

Mégegyszer köszönöm a válaszát mindenkinek!

2009. júl. 9. 14:17
 8/8 anonim válasza:
Hogyne lenne hajlamos arra. Nekünk volt egy malamut szukánk, aki még régebben a kertben a tuják körüli földet mindig feltúrta, ezt főleg azelőtt csínálta, mielőtt kölykei születtek volna.
2010. jan. 8. 23:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!