Néztem egy kiskutyát tenyésztőnél 45 000 törzskönyv
nélkül. Megvegyem?
Figyelt kérdés
Bichon havanese kutyus,és én nem kértem törzskönyvet ,mert azt mondta ha nem akarom kiállításra vinni stb akkor felesleges a törzskönyv,és hogy azzal együtt 100 000 alatt nem kapok kutyát.
Nem a tk tesz drágává egy kutyát,hanem a minősége,tk kiváltása kb.5 ezer ft.
Lehet,hogy a kutya tk-ét eladja,vagy más kutyára használja fel,ez utóbbi nem ritka,néha még mestertenyésztőnél is előfordul.
Nézz kutyát máshol inkább.
2009. júl. 8. 21:13
2/29 anonim válasza:
Menhelyről kapsz teljesen ingyen jó kutyust. Törzskönyv ahhoz sem lesz, viszont pontosan 45 ezer forinttal olcsóbb, és sokkal jobb.
2009. júl. 8. 21:15
3/29 anonim válasza:
Szerintem nem adja drágán.Igaza van ha nem akarod kiállításra vinni nem szükséges a törzskönyv.De én úgy tudom,hogy utólag is lehet törzskönyvet csináltatni.Ha szép a kiskutya és már szétnéztél milyen árakon megy ez a fajta törzskönyvel és anélkül is tudsz már mérlegelni.
Sok örömöt kívánok a kiskutyához!:-)
2009. júl. 8. 21:19
4/29 anonim válasza:
a törzskönyv kiváltása 4-8 ezer ft
2009. júl. 8. 21:34
5/29 anonim válasza:
Kamu,amit a "tenyésztő"mond!
Nem a kiállítások miatt kell a tk elsősorban,hanem mert ez a kutya "személyi igazolványa",a kiskutyához jár,ha fajtatisztát veszel(többek között a kicsi fajtatisztaságát is igazolja!).
Nem egy eset van,mikor szaporító ad el ilyen kamu dumával tk nélküli kölyköt,akiről később kiderül,hogy keverék.
2009. júl. 8. 21:47
6/29 anonim válasza:
Arról nem is beszélve, hogy a törzskönyv (származási lap) árában (4500 forint) benne van a chip, amit remélem amúgy is beültettetnél a kutyába, és az utólag is bele kerülne legalább ennyibe. Szóval a tenyésztőnek érdeke, hogy a kutyái később is azonosíthatók legyenek, tehát ha felajánlja a tözskönyv nélküli vásárlási lehetőséget, akkor ott valami sumákolás van! Tehát én nem hogy törzskönyv nélküli kutyust nem vennék, de ha felajánlaná a spórolásnak ezt a mődját, azonnal elbúcsúznék tőle.
2009. júl. 8. 22:02
7/29 anonim válasza:
Tk csak arra jó, hogy megnézd a kutya családfáját. Eltudod vinni kiállításra stb...különben hülyeség mert nekem yorkiem van és 60 ezer forint volt a tk hozzá 10 ezer forinttal több lett volna, de én se kértem mert minek hobby célra vettem. Nincs vele semmi szándékom.
2009. júl. 8. 22:03
8/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2009. júl. 8. 22:46
9/29 anonim válasza:
Tisztelt utolsó válaszoló,akkor Te is szaporítótól vetted a kutyádat,tenyésztő nem ad így el kutyát.
2009. júl. 9. 08:47
10/29 anonim válasza:
Nem szaporítótól vettem és a tenyésztő eladja így a kutyát. Különben meg láttam a tk-t, de nekem minek? Nem akarom semmilyen kiállításra vinni. Úgy bírom ezeket az embereket akik ismeretlenül itt osztják az észt.
Nyugodtan megveheted kedves kérdező tk nélkül a kutyát.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!