Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Néztem egy kiskutyát tenyésztő...

Néztem egy kiskutyát tenyésztőnél 45 000 törzskönyv nélkül. Megvegyem?

Figyelt kérdés
Bichon havanese kutyus,és én nem kértem törzskönyvet ,mert azt mondta ha nem akarom kiállításra vinni stb akkor felesleges a törzskönyv,és hogy azzal együtt 100 000 alatt nem kapok kutyát.
2009. júl. 8. 21:05
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
90%

Az ilyen nem tenyésztő,hanem szaporító!

Nem a tk tesz drágává egy kutyát,hanem a minősége,tk kiváltása kb.5 ezer ft.

Lehet,hogy a kutya tk-ét eladja,vagy más kutyára használja fel,ez utóbbi nem ritka,néha még mestertenyésztőnél is előfordul.

Nézz kutyát máshol inkább.

2009. júl. 8. 21:13
 2/29 anonim ***** válasza:
88%
Menhelyről kapsz teljesen ingyen jó kutyust. Törzskönyv ahhoz sem lesz, viszont pontosan 45 ezer forinttal olcsóbb, és sokkal jobb.
2009. júl. 8. 21:15
 3/29 anonim válasza:
11%

Szerintem nem adja drágán.Igaza van ha nem akarod kiállításra vinni nem szükséges a törzskönyv.De én úgy tudom,hogy utólag is lehet törzskönyvet csináltatni.Ha szép a kiskutya és már szétnéztél milyen árakon megy ez a fajta törzskönyvel és anélkül is tudsz már mérlegelni.

Sok örömöt kívánok a kiskutyához!:-)

2009. júl. 8. 21:19
 4/29 anonim ***** válasza:
88%
a törzskönyv kiváltása 4-8 ezer ft
2009. júl. 8. 21:34
 5/29 anonim ***** válasza:
91%

Kamu,amit a "tenyésztő"mond!

Nem a kiállítások miatt kell a tk elsősorban,hanem mert ez a kutya "személyi igazolványa",a kiskutyához jár,ha fajtatisztát veszel(többek között a kicsi fajtatisztaságát is igazolja!).

Nem egy eset van,mikor szaporító ad el ilyen kamu dumával tk nélküli kölyköt,akiről később kiderül,hogy keverék.

2009. júl. 8. 21:47
 6/29 anonim ***** válasza:
100%
Arról nem is beszélve, hogy a törzskönyv (származási lap) árában (4500 forint) benne van a chip, amit remélem amúgy is beültettetnél a kutyába, és az utólag is bele kerülne legalább ennyibe. Szóval a tenyésztőnek érdeke, hogy a kutyái később is azonosíthatók legyenek, tehát ha felajánlja a tözskönyv nélküli vásárlási lehetőséget, akkor ott valami sumákolás van! Tehát én nem hogy törzskönyv nélküli kutyust nem vennék, de ha felajánlaná a spórolásnak ezt a mődját, azonnal elbúcsúznék tőle.
2009. júl. 8. 22:02
 7/29 anonim ***** válasza:
2%
Tk csak arra jó, hogy megnézd a kutya családfáját. Eltudod vinni kiállításra stb...különben hülyeség mert nekem yorkiem van és 60 ezer forint volt a tk hozzá 10 ezer forinttal több lett volna, de én se kértem mert minek hobby célra vettem. Nincs vele semmi szándékom.
2009. júl. 8. 22:03
 8/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2009. júl. 8. 22:46
 9/29 anonim ***** válasza:
77%
Tisztelt utolsó válaszoló,akkor Te is szaporítótól vetted a kutyádat,tenyésztő nem ad így el kutyát.
2009. júl. 9. 08:47
 10/29 anonim ***** válasza:
0%

Nem szaporítótól vettem és a tenyésztő eladja így a kutyát. Különben meg láttam a tk-t, de nekem minek? Nem akarom semmilyen kiállításra vinni. Úgy bírom ezeket az embereket akik ismeretlenül itt osztják az észt.

Nyugodtan megveheted kedves kérdező tk nélkül a kutyát.

Tk-val és tk nélkül is gyönyörű állat egy kutya.

2009. júl. 9. 08:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!