Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Elnnővi ezt a szokását szerint...

Elnnővi ezt a szokását szerintetek?

Figyelt kérdés
12 hónapos,nagytestű,kan kutya.Séta közben minden embert meg akar nyalni,üdvözli őket.Nem számít,ha 1OO emberrel találkozunk,mindeniket olyan örömmel üdvözli,hogy majd leszakad a farka a nagy csóválástól.Már unalmas így a séta,a sok NEM SZABAD parancsal.Ha rászólok,jön mellettem,hagyja a járókelőket,de látszik a körbeforgó farkán,hogy vágyódik hozzájuk.
2012. jún. 28. 14:55
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha megszokja a többi ember közelségét, akkor szerintem igen. De úgy szeresd ahogy van! Egy kicsit rámenős, nem baj az. Örülj neki, hogy nem pedig szájkosár kell neki.
2012. jún. 28. 15:11
 2/9 anonim ***** válasza:
Próbáld meg nem szóval, hanem pórázzal korrigálni, hátha úgy megszokja, hogy nem mehet oda. Már amint elindul, ránts picit rajta, és ne adj mellé parancsot. Az emberszeretet önmagában jó dolog, és biztos nem fog leszokni róla, de a zaklatásról lenevelhető, ez biztos :)
2012. jún. 28. 15:32
 3/9 anonim ***** válasza:

Ugyanilyen az enyém is :)))

Szintén 1 éves, nagytestű kan kutyám van. Nálunk séta közben nincs gond, akkor figyelmen kívül hagyja az embereket, nagy ritkán van az, ha valaki borzasztóan szimpatikus neki, akkor odamenne hozzá (jutalomfalattal tereltem el a figyelmét az emberekről, elég hosszú folyamat volt). Viszont ha megállunk egy füves részen, ahol nekiáll szaglászni, ezerrel forog az emberek után és megy az óriási farokcsóva úgy, hogy a kutya fara teljesen kileng :D Én imádom, hogy ilyen kis bolond :D Sokszor még ugat is az embereknek, hogy figyeljenek már rá :))

2012. jún. 28. 15:51
 4/9 A kérdező kommentje:
3 hónapos kora óta korrigálom.Juti falat,pórázrántás,kedvenc játék,próbáltam kedves szóval magamra vonni a figyelmét,próbáltam szigorral.Beavatott személyek(kutyakiképzők)segítségével úgy is próbáltuk,hogy ha amikor odament hozzájuk,egy kis kellemetlenségben volt része,anélkül,hogy megijesszék(fejlenyomás,vízpriccolás,erővel maguknál tartás,miközben én elmentem és elbújtam stb.).Ezeket a dolgokat utálja,ha vele csinálják.Aznap esetleg hatásos volt,de.....Ha tiltom,nem csinálja.Azt hiszem,valamit elrontottam a kapcsolatunkon a kutyámmal,hogy így erővel kell magam mellett tartsam....Alexandra,neked mit mondtak a kiképzők,lehet ilyen lelkületű kutyából ŐV valamikor?Mert mintha azt olvastam volna,hogy szeretnéd a kutyád ilyesmire kiképezni(Bullmasztiff-od van,nem?)
2012. jún. 28. 16:08
 5/9 anonim ***** válasza:

Nekünk szerencsére elég volt a jutalomfalat, ez a fajta közömbösítés működik nálunk kutyáknál is és embereknél is. Mindig úgy csináltam, hogy amint megláttam valakit, már vettem is elő a falatot, aztán ezek egyre ritkultak.

Már járok vele ÖV-re és hidd el, ha arra kerülne a sor, hogy meg kellene védenie, megtenné :)

2012. jún. 28. 16:27
 6/9 anonim ***** válasza:
Egyébként amit most csinálunk ÖV-ként az egy sport, a kutyának egy jó játék, parancsra fogja a kart, bátor, védőösztönével is minden rendben van. Az a fontos, hogy az oktatásban olyan is legyen, ahol nem látja a kutya a kart és ha az utcán mondom neki, hogy "fogjad" ne nézzen rám hülyén, hogy he? Mit fogjak, nincs ott semmi. De ha veszélybe kerülnék, ettől függetlenül megvédene és ezzel szerintem sok kutya van így, nem csak az ÖV képzettek :)
2012. jún. 28. 16:32
 7/9 Szilvi & Argos ***** válasza:

Nem egyszerű eset :D

Én úgy próbálnám, hogy egy ingerszegény környezetben az utcán egy beavatott, a kutya számára ismeretlen ember sétáljon felétek...ha a kutya menne nyalakodni, akkor kemény tiltás és pórázrántás, ha rád figyel, kaja, játék VELED!

Ha ez megy, akkor lehet hosszú pórázzal vagy póráz nélkül, több segítőt bevonni, egyre ingerdúsabb környezetben gyakorolni.

Ha a kutya normál esetben szófogadó és elismer téged falkavezérnek, akkor egy-egy tiltásnak eredményesnek kell lennie!

Egyszerűen felállítasz egy szabályt: idegenekhez odamenni, nyalakodni TILOS...amint megszegi, bünti

2012. jún. 28. 22:58
 8/9 A kérdező kommentje:
Ha rászólok,ott marad mellettem.Unalmas így a séta és kiábrándító.Szerintem gond,ha a kutya nem marad a gazdája mellett,csak parancsra vagy tiltással.Én úgy gondolom,hogy a SZABAD parancs után sem az kéne legyen az első dolga,hogy futás másokhoz.Kiadom a szabad parancsot,s ha valaki ott van,rögtön már kell a Visszahívót adjam.Sehogy sem talál....S ez így megy már 9 és fél hónapja...
2012. júl. 2. 08:41
 9/9 Szilvi & Argos ***** válasza:
Próbálj meg sokkal több közös akciót, játékot, sportot, tanítást beiktatni a sétába, hogy TE legyél az érdekes számára!
2012. júl. 2. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!