Milyen kutyát ajánlotok terápiás célra?
Figyelt kérdés
Közepes testű (~18-26kg) kutyát szeretnék terápiás célra.
Elég sportos vagyok. Szeretek nagyokat sétálni a kutyákkal (van már kutyám). Intelligens kutyát szeretnék aki alkalmas terápiás kutyának :)
Melyik fajtát ajánlanátok?(ha lehet ne a labit vagy a goldit mondjátok mert azokat tudom sajnos van egy olyan rossz tulajdonságom, hogy nem szeretem a tömeg kutyákat, viszont ha nem találok más fajtát akkor egy goldim lesz :))
2012. jún. 28. 11:48
1/10 anonim válasza:
A csivava nagyon jó, bocsi h kis tetsűt mondtam.
2/10 anonim válasza:
Leonberger! Igaz ugyan, hogy inkább nagytestű, de szerintem nagyon "melegszívű" állat =)
Nekem is volt egy, mindig neki sírtam el a bánatomatz, ő meg jött "vigasztalni" :D
3/10 anonim válasza:
Valóban goldenre és labradorra gondol mindenki, ha terápiás kutyáról esik szó, de ha jól tudom sok más fajtából is lehet terápiás kutya, ha az egyed olyan és a megfelelő tanitást kapja. Ami biztos, hogy en személyesen ismerek olyan alapitványt, ahol Border Collie és Leonbergi kutya is dolgozik, gyerekekkel foglalkoznak.Sőt, egy keverék kutyus is dolgozik velük, ha jól emlékszem.
4/10 anonim válasza:
Belga juhászokkal (tervueren) is terápiáznak, sőt, pitbullal is, igazából tényleg a jelleme meg a képzése fontos a kutyának, nem a fajtája. Egy tökéletes golden alomból is kiválaszthatsz olyan egyedet, ami mindenre alkalmas, csak terápiás kutyának nem, és menhelyen is találhatsz perfekt terápiás kutyát :)
6/10 anonim válasza:
8/10 Hovarju válasza:
Airadale terrier.
Igazán ritka fajta. És alkalmas az ilyen feladatra.
9/10 anonim válasza:
magyar vizsla,spániel nekem az ismerősömnek ilyen terápiás kutyái vannak.
10/10 anonim válasza:
Airedale tényleg jó és van is terápiás, az egyik kennelben segítő erdiket tenyésztenek.Közepes ,sportos,kint i bent is tartható ,és nagyon viccesek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!