Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » El lehet késni azzal, hogy...

El lehet késni azzal, hogy egy kutyát megtanítsak valamire?

Figyelt kérdés
Ma sétálni vittem a kutyám a rétre. 4 hónapos. Itthon nem tudtam tanítani, azért vittem oda (a másik kutya folyton elterelte volna a figyelmét, a hátsó kertbe meg nem vihettem, mert épp felújítanak ott valamit nálunk, és édesanyám nem engedte, hogy ott bóklásszon). Szóval kiviszem a rétre, és azt szeretném megtanítani neki, hogy hallgasson a "gyere ide" parancsra. De ott nem is mer elmenni tőlem. Ha a másik kutya is ott van, akkor igen, de a másik kutyát nem visszük együtt vele, mert teljesen más a mozgásigényük. Hogy tanítsam meg arra, hogy jöjjön vissza?
2012. jún. 27. 15:41
 1/3 anonim ***** válasza:
Hát amíg nem mer mellőled elmenni jutalmazd, játsz vele, fussatok együtt. Amikor elmegy tőled messzebb, fuss ellenkező irányba, közbe kedvesen hívogasd, és ha jön, nagy dicséret! Vagy ha éppen leköti a bóklászás elbújhatsz egy olyan helyen, ahol nem látszol ki, és várd csendbe amíg fel nem fogja, hogy hoppá, eltűntél! Amikor elkezd kétségbeesetten keresni, ugorj elő, és hívd magadhoz, majd dicséret. Hidd el, ezután sokkal jobban fog rád figyelni.:)) Mellesleg a parancsokat akár egy 8 éves kutyának is elkezdheted tanítani, szóval korhatár nincs. Maximum az öregebbek kicsit lassabban fogják fel, de 4 hónaposan tökéletesen hamar megérti majd
2012. jún. 27. 16:36
 2/3 anonim ***** válasza:
Ha a másik kutya visszahivható, akkor ha együtt viszed ki a kettőt, nagy segitségedre lehet ebben.
2012. jún. 27. 17:11
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi. Hát, egyedül szófogadóbbak, együtt a nagyobbik szereti rosszra csábítania kicsit. :) Meg a nagyobbik nem az enyém, a gazdájának jobban szót fogad.
2012. jún. 27. 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!