1,5 hete van nálam egy mini yorki, most 10 hónapos.2-3 napja folyamatosan vakarózik, és közben nyöszörög. Mi lehet a baj? Allergiás valamire? A füle nem koszos. Mert azt vakarja mindig. Pedigret kap enni.
vidd el állatorvoshoz, és vegyél neki normális kaját.
(az állatorvos ebben is tud segíteni)
Kiskutyával főleg ne etess szerintem Pedigree-t.Mikor a tacskóm kicsi volt,egyszer vettem neki,de egy falatot se evett belőle és már dobtam is a szemétbe az ennivalót.
Lehet,hogy valamire allergiás,vagy esetleg valami bőrbetegsége van ,talán megcsípte valami a fülét...ezt csak az orvos tudja pontosan.
Ahogy elöttem is írták a Pedigree-t felejtsd el. Ha nincs pénzed prémium tápra, vannak nagyon jó minőségű középkategóriás tápok is. Egyes állatkereskedésekben kimérve is lehet venni kaját, én így veszem neki az Acana-t és kb fele annyiba kerül, mintha boltból venném. Rengeteg féle webshop is van már ott is olcsóbban hozzájuthatsz, van amelyiknél a szállítás is ingyenes. Érdemes körbe nézni a neten és környezetedben lévő állatboltokban is.
A fülvakarás az utalhat arra is, hogy tele van a bűzmirigye. Vagy atkára, de mindenképp mutasd meg állatorvosnak pontos diagnózist csak ő tud mondani. Tápot mindenképp váltsatok!
Szerintem ez hülyeség!NEm a pedigre az oka!Nem biztos,hogy a legdrágább kutyatáp annyira jó is.
Amúgy nincs összefüggésbe a vakarózás a kajával.
Vidd el dokihoz!
Valószínű,hogy bolhapete van a bőrén.Azt nem mindíg lehet látni.Akármitől elkaphatta.
Vidd el dokihoz,pár nap alatt elmúlik neki,ha írnak fel rá gyógyszert.Ha nem viszed el súlyosabb lesz a dolog,és csak műtéttel lehet kitisztítani a fülét.
fülgyulladás lehet : gombáktól,baktériumoktól, és fülatka petéi miatt kialakult allergia miatt ( ez utóbbi okoz " koszt ")
de az első kettő az komoly!
állatorvos,fülcsepp a betegségre ( cc: 1800-2500ft )fajtától függ !és 2-3 nap alatt elmúlik.
feltéve,ha ...-az a baja...feltéve,ha ...nem lesz belőle felfázás,( a gyulladás áttevődik a kutya húgyuti szerveire ).
állatorvos waze !!! erre való !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!