Mi a véleményetek erről a nyakörvről? Szerintetek jó?
Nekem 2 nagytestű kutyám van.
Egy golden retriever - bernáthegyi keverék és egy kuvasz keverék. Rendes nyakörvük van és hát...ők sétáltatnak engem.
De soha nem használnék náluk fojtót vagy félfojtót. Mivel húznak ezért a rendes nyakörv és éppen eléggé fojtja őket. Szerintem inkább egy rendes nyakörvet vegyél neki és tanítsd meg rendesen sétálni ha ez a baj.
Ha viszont szépen meg melletted akkor viszont mindegy.
A kuvasz keverékünk a menhelyről van 4 éves de nem fojtogatom attól hogy nem sétál "szépen".
De ha mégis olyat veszel akkor tudni kell használni mert akár meg is fojthatod a kutyádat.
Ha nem sétál szépen inkább haltit vegyél nekem is azt javasolták egy kérdésemnél.
Sok szerencsét a kutyushoz!:)
Lehet, hogy tévedek, de szerintem ez a szövet félfojtó nem fog visszaengedi, miután megszorult és tényleg fojtogatni fogja a kutyát. De lehet, hogy tévedek.
Én a sima láncos fojtót/félfojtót javasolnám, annak ellenére, hgoy a Red Dingo termékek nagyon jó minőségűek.
ivus (08)!
"De soha nem használnék náluk fojtót vagy félfojtót. Mivel húznak ezért a rendes nyakörv és éppen eléggé fojtja őket."
Nekem ebből kiderült, hogy nem tudod hogy működik a fojtó :) Amit ha helyesen használsz és a kutya nem húz, kényelmesebb neki, mint bármelyik nyakörv.
Én is megvettem, majd felakaszottam a nyakörvek közé, 3 hónapig csak nézegettem, mire rászántam magam, hogy rárakom a kutyára.
Egyáltalán nem fáj neki, vagy fojtogatja, egyszerűen kap egy rántást, aminél kevesebb erőkifejtés szükséges, mintha rendes nyakörvvel csinálná az ember. Számomra legalábbis ennyi a különbség. Ja + annyi, hogy a kutyán nyakláncként funkcionál az esetek 90%-ában, mivel olyan laza.
Kedves kérdező!
Csinos darab, amit venni készülsz. Egy rövid szőrű kutyán jól fog mutatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!