Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mindig éhes a kiskutyám! Mit...

Mindig éhes a kiskutyám! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
9 hetes a Labrador kutyusom. A táp zacskóján az van, hogy naponta 10 dkg az adagja. Ezt 3 részre osztom. Mindig pont annyit kap, amennyi jár neki, és mindig ugyanabban az idöben van az etetés. Folyton éhes. Etetéskor pár másodperc alatt megeszi a kaját. Ahányszor csak bemegyünk a konyhába, nyüszít az ajtó elött, várja a kaját, pedig nemrég evett. Mit tegyek? Adjak neki többet? A tenyésztö felhívta a figyelmem, amikor elhoztam, hogy nem szabad túletetni, mivel a Labrador hízásra hajlamos, de úgy sajnálom, hogy ennyire éhes...
2012. jún. 27. 10:56
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Ne, ne adjon többet, ha a kutya jól néz ki.

Az én kutyám, ha kiraknám elé a tápos zsákot, hányásig enné magát, majd utána újrakezdené és így néz ki jól, ahogy van. Csak éppen éhen kórász.

2012. jún. 27. 11:17
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbb kutya annyit eszik amennyit eléraksz. Ez a ragadozóösztön,ha kaja van annyit kell zabálni amennyi van,hisz ki tudja mikor lesz legközelebb.

Viszont a te kutyusodnap nem kell koplalnia,minden nap van étel,ezért ha többet adsz neki egyrészt el fog hízni,másrészről megszokja,hogy hisztizéssel ,sírással megesik rajta a szíved és eléri amit akar:) Ne adj neki többet.

2012. jún. 27. 11:21
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha jó minőségü a táp (milyet kap?) és a kutya energikus, fejlődik, jól néz ki, akkor ne adj neki többet. A zacsin irt mennyiség valóban irányadó, de nem lehet pl másfélszereset adni , én max 10%ban térnék el tőle... A labrador tényleg nagyon koldulós fajta, jobb ha megszokja most, hogy nem kuncsoroghat folyton, mintha később se enni, se főzni nem lehet tőle, folyton résen kell lenni nehogy ellopjon vmit, stb.

A gyereknek se adunk két tábla csokit, pedig kéri is és meg is tudná enni, de MI TUDJUK, hogy nem jó neki.

2012. jún. 27. 12:00
 14/16 anonim ***** válasza:
Ne adj neki többet!Úgy hallottam nem ehet túl gyorsan a kutya és egy műsorban azt láttam egy labda segítségével állították le a gyors evést.A labdát ahogy rúgta a kutyus pár szem ennivalő jött ki belőle.Nem tudom h itt Magyarországon lehet e kapni,de talán van egy másik megoldás.Vedd el tőle a tálát és egyszerre csak pár darabot adj neki várd meg míg megeszi aztán még egy kicsit várj!Majd jöhet a következő darab talán ez majd bejön.:)
2012. jún. 27. 13:21
 15/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! :)

Eukanuba Junior-al etetem (Ausztriában élünk, osztrák táp, Az állatorvosunk ezt ajánlotta). Viszont amikor megyünk Magyarországra, tervezzük, hogy veszünk Royal Canin-t...

Szóval a táp minöségével sincs baj remélem, de ennek a tápnak a zacskóján vannak az adatok természezesen, amiv

2012. jún. 27. 15:53
 16/16 A kérdező kommentje:
el etetjük:)
2012. jún. 27. 15:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!