Kiskutyám fején kullancs lehet?
tegnap simogattam a kis fejét, és észre vettem, hogy valami van rajta. Úgy néz ki mint egy nagyon kicsi bőrkinövés, vagy nem is tudom, hogy mondjam. Kan kutya, és (viccesen fog hangzani) úgy néz ki ez a "kinővés szerű dolog" mint a cicije, tehát arra hasonlít. Létezik, hogy így nézhet ki egy kicsi kullancs is? vigyem orvoshoz, vagy próbáljam meg házilag eltávolítani?
köszönöm a rendes válaszokat
A kullancs sötét szürke, gyöngy szerű, idővel egyre nő (akár 6-7mm átmérőjű is lehet)- mivel tele szívja magát vérrel.
Ha ilyen a kutyuson a "kinövés" akkor ez kullancs. Ha megpróbálod kiszedni arra vigyázz, hogy amit már kiszívott, ne nyomódjon ki belőle.
ohh de guszti, tiszta para vagyok miatta lehet orvos lesz belöle mert félek hogy elrontom :S és csak kárt okozok a "segitségemmel" :(
köszönöm
(amugy ez nem sötét szinű, hanem olyan bőrszinü, és kicsi)
Érdemes ilyen kullancs kiszedő kanalat használni:
Amúgy is jó, ha van otthon, mert bármikor szükség lehet rá akár kutya akár ember esetében. A csipesszel könnyen összenyomhatod a kullancsot, ezzel viszont kizárt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!