Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi lehet a baj? Mi történhetet...

Mi lehet a baj? Mi történhetett? Esetleg én rontottam el valamit?

Figyelt kérdés

Többen is ismeritek a kutyámat, Ádázt. Mostanság olyan problémával állok szemben, ami eddig egy kutyámnál sem jelentkezett.

Kezdem a legelején. Néha bevédte a kajáját, akkor elvettem tőle, leszidtam, majd kb 10-15 perc múlva visszakapta. Aztán egyszer már nem csak morgott, hanem vicsorgott is és szembeállt velem. Na akkor kapott pár pofont és csak a következő kajálásnál kapott enni. Eredmény: ha én ott vagyok nem eszik. Ha eszik és közelítek felé, akkor befeszük és a szeme sarkából bámul. Próbáltam kézből etetést, társait, rengeteg dolgot, nem működött semmi.

Most meg eljutottunk oda, h ha hazajövök és odahívom (magától nem jön, megvárja míg én hívom), kkor úgy jön h lehajtja a fejét, meg van feszülve, és ha nem csak megsimizem hanem esetleg megölelem vagy ilyesmi, akkor morog is hozzá. Hétvégén meguntam, ha morogott akkor visszamorogtam. Na erre most ha odajön akkor úgy remeg, mintha épp a legnagyobb kínokat élné át.

Egyszerűen olyan, mintha rettegne tőlem. Eleinte azt hittem a morgásnál h próbálgatja az erejét, de ez már messze nem az. Beszéltem pár nagyon tapasztalt kutyással, többek szerint amikor a vicsortgásért kapott, volt olyan ostoba h azt jegyezte meg h ha eszik, akkor kap.

Mostanság elég keveset volt kapcsolatban kutyikkal (meló miatt nem túl gyakran fér most bele a futi, az itteni kutyákat meg nem engedik oda hozzá, mondván ő nagy és biztos megeszi őket), ha lát egyet akkor húz (eddig totál közömbös volt, ha megengedtem akkor ment csak feléjük, amúgy csak sétált tovább), ha a teraszról meglát lent sétálni egy ebet, akkor vonyít, nyüszít, remeg, jön oda h vigyük le.

Mi lehet a probléma szerintetek? Készülök felkeresni egy olyan kiképzőt, aki rehabozik is egyben, vakvezetőket készít fel, stb, de jelenleg nem ér rá, mert 3 kutyát képez. Addig nekem meg marad a kérdezősködés, hátha ti tudok valami okosat mondani.

2012. jún. 25. 20:54
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Az én keverék kutyám is alultápláltnak néz ki, amikor még rendszeresen kapott kaját, akkor is az volt, de már megszoktam, hogy mindig megkapom az utcán, hogy 'mé nem kap az a szerencsétlen kutya enni'.

Nem mutatnál hülyén sült csirkecombbal, a huskymmal én azzal gyakoroltam a póráz nélkül láb mellett sétálást. Jól befűszereztem, kis apró darabokra vágtam, ő meg úgy nézte a kezem, mint a messiást:D Ami még beválhat, az a jutifalat váltogatása. Egyik nap májacska, másnap debreceni táppal keverve, ha nagy kihívás van, csirkecomb. És igenis, lehet, hogy kegyetlen vagyok, de én ha látom, hogy nem kéri a kaját, fognám, és faképnél hagynám. Lehet, hogy megszokta, hogy úgyis kap majd jobbat, mást, ezért finnyáskodik. Nekem ez a módszer igen gyorsan meghozta a kutyáim étvágyát.

A kérdésed második részére pedig: valószínű, ahogy írod is, kevesebbet találkozik kutyákkal, érthető, hogy kissé meg van bolondulva értük. A másik pedig: próbálj meg magadba nézni. Nem voltál-e feszültebb, türelmetlenebb a kutyával? Azonnal megérzi, hogy meginogsz, főleg egy roti-nj. Én ha érzem, hogy nem tudom magam 100 %-ban odatenni, inkább csak pórázon viszem sétálni, nem akarom a tekintélyem rombolni.

Javaslom, kiképző helyett inkább egy kutyasulit keress fel, ahol találkozhat más kutyákkal. Én tükörmódszeres vagyok, de nem akarom rádtukmálni, esetleg menj el egy foglalkozásukra, nézd meg, hogy milyennek találod, és az alapján dönts. A Cerberosról is jókat hallani, velük is megpróbálkozhatsz. A lényeg, hogy ne ilyen pórázrángatós, ültetős suliba menj, mert az a kapcsolatotokon semmit nem fog javítani.

Ja, és a kapcsolat javítására még sok-sok eszköz nélküli játékot, birkózást, pofarángatást, szaladgálást javasolnék.

2012. jún. 26. 11:26
 22/26 anonim ***** válasza:
Fűszeres csirkecomb? Nem mondták, hogy a kutyáknak árt a fűszer, nem kicsit? Azért a veséje nem menjen rá a tanításra, annyira nem lehet fontos...
2012. jún. 26. 11:32
 23/26 anonim ***** válasza:
Nyilván nem minden nap azt adok neki, és csak a külseje van befűszerezve, az meg kb. az 1/10-e, de az egész husi átveszi az illatot.
2012. jún. 26. 11:46
 24/26 anonim ***** válasza:
Nos meg kell tanítanod neki hogy te vagy a vezér NEM ütéssel hanem pl soha nem hagysz előtte kaját mindig te adsz neki úgy hogy lássa hogy tőled függ engedelmeskednie kell.Ne üsd meg mert a kutyád már fél a kezedtől .Ha morog vagy támad az azért van mert nagyon fél és a farkasok is ilyenkor támadnának de csak azért hogy azt mutathassák ők nem félnek valójában rettegnek,a kutyád agyában már akezed egyenlő az erőszakos bántalmazással és így jön az amit az előbb leírtam .Szerintem menj oda hozzá sokszor sétáltasd simogasd hogy a kéz jelentése megváltozzon pozitív eredménnyé az agyában ha már nem fél nem kell agresszívnak lennie.Ha még volna kérdésed akkor levélben írj nekem .Szívesen válaszolok és ha már kipróbáltad a javaslatomat mond meg hogy mit csinál és ha még van probléma arra is mondok neked megoldást Sok szerencsét!
2012. jún. 27. 10:56
 25/26 anonim ***** válasza:
Hmm, pont most láttam egy ilyen Dog Whisperer részt, ételagresszív kutya, és mikor letiltották róla, szintén azt a megoldást választotta volna, hogy inkább ignorálja a kaját. De nem hagyták ugye, hiszen nem az a cél, hogy ne egyen, hanem hogy egyen, és ne féltse a kajáját. Cesar ugye rögtön lereagálta a dolgot, amint megpróbálta először ezt az "oda sem figyelek, inkább elsétálok" balhét, odadugta a kutya arcába a kaját, de csak finoman, hogy ne érezze nyomasztva magát, meg eleve nem mérgesen és agresszíven tiltotta le róla, szóval így, hogy nem hagyta elkerülni a szituációt, végülis megoldódott a dolog, simán lehetett turkálni a kutya kajájában, miközben evett. Utólag nem tudom, mennyire működik ez, a tiéd ugye már megszokta ezt az ignorálós dolgot, és gondolom akkor sem enne, ha a szájába raknád a kaját, de azért érdekes hasonlóság. 5. évad 2. rész, Cricket a kutya neve, ha megnéznéd.
2012. jún. 27. 15:59
 26/26 A kérdező kommentje:

Köszi a tippeket, de nem vagyok bizti benne, h az a probléma, amit az uccsó kettőben felvázoltatok. A kezemtől nem fél, imád velem játszani, stb.

Ha kézből etetem általában elfogadja (kivéve, ha nem épp fini falat). És azt veszem észre, h hullámzó ez az egész. Pl most adtam neki oda a reggelijét, falja. Tegnap a vacsorát is gond nélkül megette. Most pár napja megint eszik, bújik hozzám, keresi a társaságomat. Csak kérdés, h ez meddig lesz így.

2012. júl. 4. 09:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!