Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van kenneletek? Ti mennyiért...

Van kenneletek? Ti mennyiért adjátok/adnátok a kiskutyákat?

Figyelt kérdés
Félreértés ne essék, csak érdeklődöm :) Van egy 8 éves ivartalanított kutyusom,de aheti 3x-i találkozás a barátaival kevés neki, és mivel megengedhetem, vennék mellé egy kislányt. Meg igazság szerint magam miatt is akarom :)
2009. júl. 7. 18:12
 1/8 anonim ***** válasza:
75%

Tenyésztés kerekített összegekben:

-kennelnév kiváltása 11 000,-Ft

-minőségi kiskutya vásárlása (fajtától függően ) 100-250 e ft

-oltások: orvosi programtól függően 5-7 2500-300 ft

-minőségi kaja havonta 10 000 ft (persze a havonta a fajtától is függ)

-kiállításon 3500-6000 ft magyarországon

ennek többszöröse külföldön

-tenyész szemle 5000 ft (ebben most nem vagyok teljesen biztos de akkörül van)

-fajtára megfelelő szűrések 5000-10 000 ft

-minőségben, genetikában megfelelő kan kiválasztása és a fedeztetés 50-100 e ft (ha nem több)

-ellés előtti vizsgálatok, oltások, féregtelenítés stb 3000-10 000 ft

esetleges császár 35-50 e ft

és még csak egyetlen szuka kutyánk van, aki mondjuk leellett egy 5-ös almot.

- alombejelentő 2000 ft

-törzskönyv kiváltás 5000 ft/kiskutya chippel

-chip regisztrásió állatorvosnál 1200 ft/ kiskutya

-oltások kiskutyánként 2500-5000 ft

-megfelelő minőségi táp 10 000 ft

-apróbb műtétek (farkasköröm, sérv) esetenként 5-7 e ft

és még mindíg nem adtunk el egy kiskutyát sem!!!!!

-hírdetések:

- interneten : ingyenes honlapok

- újságokban betűnként vagy szavanként de úgy átlag 5000 ft a hírdetés szövegétől függően

amit nem is számoltunk még:

- élősködők elleni szerek felnőtt kutyára, utázási költségek, felszerelése, kutyakozmetika stb stb stb

és még mindíg csak 1 szukánk van akitől évente 1 almot hozunk le.

persze a szaporítás jóval olcsóbb. ők nem törekednek a kennel névre, a minőségre, ott csak a mennyiség számít. ott jó ha a kereskedő egyben elviszi az almot, ott jó ha minél korábban elviszik a kiskutyát mert nem neki kell etetni és nem nála kakál, ott a szukák egy évben többször is ellenek .... stb stb

na így ez jóval "olcsóbb"

tenyésztés-szaporítás

van garancia-nincs garancia

oltások féregtelenítés-csak vidd már el a kutyát minél hamarabb

minőség-mennyiség

drága-olcsóbb (???)

van kennelem, francia bulldog. több szukám van. egy szuka egy évben egyszer ellik. külföldre járok fedeztettni, külföldről hozok be szukákat. a kutyák 90 %-ban császárosak. egy kutya max 5 éves koráig ellik nálam.

garanciát vállalok mind a kiállítási mind a hobbi célú kiskutyákra. több kiskutyám remekelt már kiállításokon, több kiskutyám külföldi tenyészetekben van. külföldiek adják egymásnak át az infót hogy megbízható vagyok és ezért keresik a kiskutyáimat.

az idei tavasszal a 3 befedeztetett szukámból egy sem lett vemhes. ez is a pakliban van.

csak hogy értsd a különbséget a tenyésztés és a szaporítás között. a tavalyi alom hírdetésére jelentkezett egy úr. a telefonban elmondtam kifélék, mifélék a kutyáim, meg lehet nézni, adom a kan gazi telefonszámát le lehet csekkolni. az ára a kiskutyáknak 150 000 ft. garanciával 3 oltással 12 hetesen induló tápcsomaggal.

az úr sokallotta, mondván az interneten 35-40-ért is van.

onnan vett.

majd ősszel megjelent egy másik hírdetésem és az úr újra felhívott és elmondta hogy a kiskutya rettenetesen bereg. allergiás, légcsőszűkülete van. a vásárlásról semmiféle papírt nem kapott, nincs garancia, örüljön hogy olcsó volt. az orvosi költségei majdnem annyira rúgtak mint nálame gy kiskutya ára. és az úr azt mondta: már érti mi a tenyésztés és mi a szaporítás!

bocsi ha hosszú és nagyképűnek tűnő voltam de ez a véleményem.

szóval ha tenyészteni akarsz ezekre számolhatsz. ha szaporítani akkor a z állatvédők-állatmentők haragjára :)

2009. júl. 7. 18:52
 2/8 anonim ***** válasza:
59%
Kedves előző, szerintem a kérdező se nem szaporítani, se nem tenyészteni nem szeretne (legalábbis a kérdésből nekem ez jött le). Csak egy kiskutyát keres a már meglévő mellé és az árakról érdeklődik.
2009. júl. 7. 23:19
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a második válaszolónak! Igen, valóban csak fajtában maga mellé illő társat választanék, de mivel írtam, hogy a kanom ivartalanítva van :D úgy hogy is lehetne? "Van egy 8 éves ivartalanított kutyusom"

A szukát viszont azért nem szeretném ivartalanítani, mert szeretném kiállításokra járatni. Sajnos hiába van a kanomnak kitűnő törzskönyve, ha ivartalaníttattam.

Azért köszönöm a válaszokat :)

Ja, és az elsőnek: ezt már kismillió honlapon olvastam :)

2009. júl. 8. 07:20
 4/8 anonim ***** válasza:
33%

Mi a fenének keríted hátulról a témát?

Kutyát akarsz magadnak X fajtából, mennyi az ára? Egyszerű nyílt kérdés ez lenne.

8 éves kutya nem örül egy új, állandó "játszótársnak" Ugyanis már nem játékos, ugri-bugri, mint egy kölyök. Ennyi év alatt megszokta, hogy nincs társa, csak alkalmi séta partnere, heti 3 alkalommal, ami bőven elég neki.

2009. júl. 15. 21:26
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Berni pásztor kennelem van 80 -100 ezer ft a kiskutyák ára
2009. júl. 16. 13:05
 6/8 A kérdező kommentje:

utolsó előtti: látszik,hogy neked nincs kutyád :D vagy ha van, biztos valami kényelmes fajta. Az én kutyám még 8 évesen is ugri bugri :D

utolsó: köszönöm szépen a választ, már nekiláttam kennelt keresni. Amúgy a berni pásztor gyönyörű fajta :) Sok sikert kívánok hozzájuk! :)

2009. júl. 16. 13:10
 7/8 anonim ***** válasza:
73%
Milyen fajtát keresel?
2009. júl. 16. 14:59
 8/8 A kérdező kommentje:
német viszla, ő az első kutyám, igaz, kezdetekben nem tanácsoltak ilyen virgonc fajtát, de olyan jól sikerült, hogy már csak vizslát választanék :)
2009. júl. 16. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!