Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi az, ami jó tép kutyának,...

Mi az, ami jó tép kutyának, és mi az, ami rossz?

Figyelt kérdés
Ha a minőséginek mondott tápot a kutya nem szereti, de az állítólag rosszabbat nagyon szívesen eszi, akkor neki kedvezzek? A Pedigreé-t sokan szidják, de szereti. A Eukanuba állítólag jó táp, de attól fájt a hasa. Tudtok mondani neveket, amik jók, és neveket, amik rosszak? Mert nem tudom, kinek higgyek. Nyilván a neten meg a reklámokban minden táp jónak mondja magát.
2012. jún. 24. 15:23
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Oké, én értem azt is amit az utolsó mond, de bírom, amikor a válaszolók sem tudnak megegyezni. Egyébiránt köszönöm, a linkeket megnézem.
2012. jún. 24. 17:36
 12/15 Maxitabi ***** válasza:

A táp akkor jó, ha fő összetevője a hús (nem állati melléktermék!!)semmi, vagy kevés gabonát,szóját tartalmaz, max rizs, burgonya- nincs benne cukor (cukorrépa és más képében sem), ízfokozók, tartósítószer, mű-anyagok (vitamin), színezék. Sokféle fehérjeforrás van bennük, de a fehérje nagyrészt állati eredetű és nem növényi. A legjobb tápok összetételében %-os arányban sorolják fel, hogy mi van bennük - és nem csak a fehérje százalékos arányát..

Az állatorvosok pedig-tisztelet a kivételnek- nem tanulnak olyan részletesen a helyes táplálkozásról, ráadásul nem véletlenül árulják azokat a bizonyos-az előttem szólókkal egyetértve- túldrágított, nem jó tápokat. Ugyanis azok a gyártók továbbképzéseket, szemináriumokat, műszereket stb finanszíroznak, ajándékokat adnak a tápok mellé. Általában véve mondható, hogy a szupermarketekben, diszkontokban kapható tápok nem jók, tele vannak szeméttel, ami hosszú távon nem használ az állatoknak.Persze nem halnak bele (a dohányzástól sem hal meg mindenki), ha ezt eszik, de az embernek sem jó, ha csak fast food-on, készkaján él ugye.

És nem kell állatorvosnak lenni, elég, ha elolvasol pár ezer oldal külföldi kutyás, macskás fórumot, szakcikkeket, véleményeket, mert a legjobbat szeretnéd a kutyádnak. És hosszú távon megéri a drágábbal etetni, mert olcsóbban jön ki a napi adag,mert kevesebb kell belőle és egészségesebb is.Tőlünk nyugatabbra már a BARF (nyers etetés)a legújabb "divat", mert akkor olyat adsz az állatnak, amit te állítasz össze, tudod, mi van benne.

A legjobb kutyatápok:Platinum,Luposan, Grau, Vet Concept, Granata pet, Terra Canis, Bestes Futter, Exclusion,Canis Alpha, Herrmanns, Magnusson, Marengo, Wolfsblut, Predator.. ezek nem kaphatók nálunk.

Orijen, Taste of the Wild a Mo-n kapható legjobbak, aztán Applaws, Almo nature,Acana gabonamentesei,Dado,Fish4dogs,Platinum, Belcando gabonamentesei, Brit care,Trainer fitness.

Ajánlható még: Josera, Happy Dog, Bosch, Bozita, Pro Plan,

és csak utána jön eukanuba,royal canin, hills, dog chow

Nem ajánlott: chappi,pedigree,beneful, saját márkás tápok.

Ezeken kívül számos jó és még számosabb rossz táp található.

De a legfontosabb:neked kell eldöntened, mennyit tudsz áldozni a tápra és főleg- mit bír a kutya!!

2012. jún. 24. 17:45
 13/15 A kérdező kommentje:

Pont akartam is kérdezni, hogy azt lehet-e, hogy valaki megfelelő arányban az eredeti ételt adja. De erre válaszoltál.

Köszönöm a kimerítő választ,

Kérdésem: ha közelemben van egy nagyobb áruház, ahol csak kutyakaját árulnak, akkor ott valószínűleg találok ilyeneket?

2012. jún. 24. 18:16
 14/15 Maxitabi ***** válasza:
Egy-kettőt biztos találsz ott is, de tapasztalat szerint a neten sokkal olcsóbb -persze a nagy kiszerelés, és több helyen 10.000 felett ingyen házhoz szállítják. A legjobbakat azonban nem hiszem, hogy tudsz a nagy áruházakban venni, de próba szerencse! Nálunk fressnapf van csak, a mienkben ezek közül csak happy dog és pro plan kapható... "Mi" acanat és orijent "eszünk", nagyon elégedett vagyok. Többet próbáltunk előtte,kölyökként orijent kapott,majd pro plan, happy dog következett, de nem volt tökéletes egyik sem, így -allergia tünetek miatt is-áttértünk a fent említettekre. Amíg azonban "kóstolgattok", addig kisebb kiszerelés talán jobb-de fokozatos átállással minimum 2-3 hét keverve a régivel és csökkentve a régit.
2012. jún. 24. 19:15
 15/15 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm mindneki válaszát!
2012. jún. 24. 22:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!