Ilyen különleges színű kutyát szeretnék. Tényleg tuti ezernyi genetikai baja van?
http://www.youtube.com/watch?v=hTJJTghMBkw
Azt mondta ismerős, hogy tuti tele van genetikai betegségekkel. igaz ez? Ne akarjak ilyen kutyát?
Igen, nagy valószínűséggel.
Fehér boxereknél tudom, hogy általában belterjes tenyésztés eredményeként születnek, szem, fül és bőr betegségek gyakran és könnyen kialakulnak (akár vakság, süketsége) és nagyon érzékenyek.
Nagyon gondos gazdát igényelnek.
Az első vagyok. Az ilyen kutyusok mint írtam valamilyen szintű belterjes tenyésztésből születnek, általában 1-2 az adott alomban, ezeket a kicsiket a "tenyésztők" igyekeznek gyorsan eltüntetni, hogy mire a vevők jönnek a "hibás" kicsit már ne lássák, egy vagy elpusztítják, vagy elajándékozzák még az ildomos elválasztási idő előtt, ezzel tetézve a kölyök problémáit. Tisztelet a kivételnek.
Ezért írtam, hogy ezek mellé az állatok mellé mindenre felkészült nagyon lelkiismeretes gazdi kell.
a dobermann amúgy is sajnos nem a legegészségeseb fajta,soknak van szívbetegségi gondjai és fázósak.
a hivatalos fekete,barna vagy akár kék (nem tudom hogy honnan veszik hogy kék,de sok helyen írják és kicsit tényleg sötétkékes a bunda némelyiknél) azokból is nehé egészségeset találni.
Fehér magyarországon nem is kapható,utazz érte ki amerikába és megveszel nagyon drágán mondjuk 2000 euróért egy kutyát ami tele van betegségekkel,hát nagyon nem ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!