Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szeretnék egy kistermetű...

Szeretnék egy kistermetű kutyust! Nincs valami "különleges" ötletetek?

Figyelt kérdés

Két Border Collienk van itthon, de lassan elköltözök és elképzelni sem tudom az életemet kutyák nélkül. :( Iszonyatosan fognak hiányozni, de nekik jobb, ha családi házban maradnak a mozgékonyságuk miatt, illetve a nagyobb anyuhoz van nőve az idősebb kutyushoz pedig a fiatalabb, tehát szétválasztani sem szeretném őket.

Lakásba költözöm, így valami kistermetű szőrmókra gondoltam, viszont valami különlegeset szeretnék. Mindenkinek yorkija van, vagy westie én valahogy másra vágyom. A bordereket imádom, de lakásba nem merek, nem vagyok benne biztos, hogy tudnám eleget mozgatni. Tehát valami kicsi pamacsot szeretnék, ami nem yorki, nem westie, nem palotapincsi, nem csivava és nem jack russel. Van valami ötletetek?

2012. máj. 6. 18:42
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

-Brüsszeli Griffon

-Pomerániai Törpespicc

-Papillon

-Skót terrier (a kedvencem)

-Palene

-Skye terrier

Yorkik közül is van különleges, "ritkaság":

-Biewer Yorkshire terrier

-Golddust Yorkshire terrier

2012. máj. 6. 18:49
 2/15 anonim ***** válasza:
Lhasa-apso. Különleges, nem sok szaladgál a parkokban. Nagyon jó jelzőkutya, bár a szőrét ápolni kell.
2012. máj. 6. 18:49
 3/15 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Ha nem akarsz mindenképpen fajtatisztát, akkor érdemes menhelyen is körülnézni. Én egyszer találtam így menhelyen egy kicsi fehér kutyát (másfél kg volt), kék szemekkel, rózsaszín orral és olyan édes kis szőrpamacs volt, azt hittem meghalok, mikor kiderült, hogy már "foglalt". Egyszer pedig egy kis barna kutyust, amelyik 1 kg körül volt (pontos adatot nem tudok, de iszonyat pici volt, már felnőtt), az egész kutyának ilyen karamell szín volt (se nem barna, se nem bézs) és ilyen felálló fülei voltak, mint a Csivinek, csak kétszer akkora, róla is lecsúsztam... :)))
2012. máj. 6. 18:54
 4/15 anonim ***** válasza:

toy uszkár,intellingens,nem annyira elterjedt,és tökéletes társ:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link] ---> leírás róluk,részletesen:)

Nem a levegőbe beszélek amúgy, 14 évig hű társam volt egy gyönyörű uszkár:(

2012. máj. 6. 19:04
 5/15 A kérdező kommentje:

Nekem is pont a kérdés kiírása után jutott eszembe, hogy lehet körbenézek a menhelyeken. :) Nem sietek, igazából csak egy terv, hogy jó lenne majd egy kutyus, addig még szeretném megtalálni a tökéletes fajtát számomra, illetve lehet körülnézek menhelyeken is. Nekem csak az a bajom, hogyha belépek egy menhelyre a szívem szorul össze, legszívesebben mindet hazahoznám. Azok a boci szemek... :( Nagyon sajnálom őket, nem biztos hogy képes vagyok mégegyszer jó szívvel bemenni egy ilyen helyre, pedig jó lenne örökbefogadni egy kicsi lelket! Tudom ez így kicsit ellentmondásos, de nem igen tudom megmagyarázni ezt az érzést.

Nagyimnak is van egy kiskutyája, lehet benne némi pincsi-csivava, nagyon pici turcsi orrú, felálló fülű. Azt mondta ő is szeretne túladni rajta, mivel már öreg, nem tud vele kellőképpen foglalkozni sajnos, viszont nagyon szereti, nehezen válna meg tőle. Az is lehet, hogy őt veszem magamhoz, csakhát ő meg láncon tartott falusi kis jószág, dokit tán sosem látott, csak ha kötelező oltás volt.

Vele lenne valami teendő? Mindenképpen elvinném dokihoz, általános ellenőrzés céljából, illetve egy kozmetikus is ráférne. Viszont 4-5 éves, pórázon még sosem volt, kutyákkal sem találkozott. Nem tudom a nagyvárosban, panelban ő hogy lenne meg. Hozzászokna vajon?

2012. máj. 6. 19:05
 6/15 anonim ***** válasza:
Törpe, toy uszkár, japán chin, pomerániai törpespicc
2012. máj. 6. 19:13
 7/15 anonim ***** válasza:
hát ha ezt előbb mesélted volna!! egy pincsit láncon tartani OMG!! Persze hogy őt vedd magadhoz,ne aggódj semmi miatt,a kiskutyának csak az lesz furcsa hogy nyomorból,normális kutyaéletbe csöppen:) és ez miatt olyan hálát fog neked mutatni hogy örömmel fog tőled tanulni bármit,kedvedbe akar járni! Nálunk is így van a mentett kutyussal,és ne haragudj hogy ezt mondom de annak a kutyának egy megmentőre van szüksége a nyomorból! Hála a jó égnek hogy betiltják a láncon tartást,na mindegy! Ha segítség nélkül meg nem fog menni,akkor próbálkozzatok menni kutyaiskolába (amúgy is jó),szocializáld minnél többet,kezdd előlről az életét:)
2012. máj. 6. 19:19
 8/15 anonim ***** válasza:

Ha nem akarsz személyesen nézelődni, mert csak fáj a szíved, akkor a menhelyek honlapján is nézelődhetsz, könnyebb is, rublikákba beírhatod az elvárásod a kutya méretével, korával, jellemével kapcsolatban..stb.

Amúgy a kis Pincsit én elhoznám a helyedben onnan, ahol láncon tartják... Kutyasuli foglalkozik rehabilitációs szocializációval (pl.: Cerberos).

2012. máj. 6. 19:27
 9/15 anonim válasza:
havanese, bolognese
2012. máj. 6. 19:47
 10/15 anonim ***** válasza:
Border Terrier?:)
2012. máj. 6. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!