Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 3 hetes kiskutyát hogy lehet...

3 hetes kiskutyát hogy lehet életben tartani az anyja nélkül? Mit adjunk neki enni? Egyáltalán van-e esély, hogy megmarad?

Figyelt kérdés
Tegnap este petárdát dobtak az udvarunkba, minden szomszédunk és mi is rögtön kirohantunk, nagyon nagy durranás volt. Az anyakutya nagyon megrémült és elszökött... Tegnap nagyon sokáig kerestük, de nem találtuk meg. A kölyke folyamatosan sír...
2012. jún. 22. 06:05
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Hazajött a kutya!! :)
2012. jún. 22. 06:11
 2/18 anonim ***** válasza:
39%
Az egy dolog,hogy elletitek a kutyátokat ,de kiraktátok 3 hetes kiskutyákkal együtt az udvarra? Miért nem gondoskodtuk róluk normálisan,ha már megszülettek? Egy állat nem dísznek van.Mellesleg nem tudom nálatok milyen az idő,itt bazinagy vihar volt egész éjszaka,azelőtt meg 40 fok.Ez kínzás.Vigyétek be légyszives a házba őket. És ivartalítsátok a szukátokat,hogy többet ne szüljön.Ez nem jó neki,kimeríti,éveket vesz el az életéből..ha érdekel.
2012. jún. 22. 06:20
 3/18 anonim ***** válasza:
48%

Örülök hogy hazament a kutyátok. Egyébként egy 2 hetes kiskutyának ha az anyja nem eteti lehet venni neki való tápszert, és fecskendővel vagy neki való cumisüvegből lehet etetni.

Elsőnek: Nem minden kutya lakásban tartott állat. Attól hogy az udvaron van, még lehet rendes helye, védett kutyaháza, stb. Utálom az ilyen hülye beszólásokat mint a tiéd, ahelyett hogy értelmes választ adnál a kérdésre.

2012. jún. 22. 06:45
 4/18 anonim ***** válasza:
36%

Én meg az olyanokat utálom mint te,akik azt hiszik,hogy a kutya kerti dísznek van.

Te biztos baromira örülnél,ha kiraknának az udvarra,aztán szüljél meg ahogy akarsz.Meg az újszlött kutyáknak baromi jólesik a 40 fokban a kennelbel élni.

Tudod más az,hogy egy állat túlél valamit,meg más,hogy mire van szüksége és mikor érzi jól magát. A kicsiket+a szoptatós anyát infra alá kéne/kellett volna rakni. Alatta folyamatosan cserélni a textilt/szalmát/akármit. Orvos sem túl valószinü,hogy látta,innentől kezdve a szerencsén múlik,hogy belepusztulnak e az állatok abba,hogy a gazdájuk egy idióta. Már bocs de az,aki ezt az állatartást normálisnak tartja,az eléggé szomorú . Nem hiszem,hogy az ilyen szereti egyáltalán a kutyáját.Lenne szived egy újszülött kutyát kirakni az udvarra? ha igen akkor grat hozzá.

2012. jún. 22. 07:01
 5/18 anonim ***** válasza:
56%

Kedves Első Hozzászóló!

A kérdező valóban egy árva szóval nem említette, hogy a kutyái a lakásban vannak-e tartva, és az anyakutya éppen akkor csak pl. a dolgát végezni ment ki, vagy esetleg egy alsó épületben van a "szülőotthon" neki berendezve, ahol szabad ki-be járása van.

Az biztos, hogy te úgy neki-estél a Kérdezőnek, hogy én a helyében ...

Szóval jobb lenne, ha esetleg a jövőben valóban először a kérdést "memorizálnád", hogy meg is értsd, arra próbálj meg válaszolni, amire a kérdező rákérdezett, és ne rögtön nekiesni a másiknak, mert meglehet, hogy alaptalanul vádaskodsz.

Egyébként örülök, hogy visszajött a kutyus, és megoldódott a problémád.

2012. jún. 22. 07:17
 6/18 anonim ***** válasza:
74%
Kedves első! Mi az, hogy majdhogynem kínzás az udvaron tartani a kutyát? Az ölebeken kívül minden kutya kint szeretne lakni. Vagy akkor most hova tegyem a komondorom és német juhászom...? Főleg, hogy hatalmas udvaron tartom őket, és eszük ágában sincs a házba lépni...
2012. jún. 22. 07:59
 7/18 anonim ***** válasza:
35%

40 fokban infra alá rakni a kicsit és az anyját!

Tényleg ezt tennéd? Hát nincs nekik éppen elég bajuk ezzel a nagy meleggel, te még az infrát is odaraknád nekik????

Szerintem nem tudod, mit beszélsz, az agyadra ment a meleg!

2012. jún. 22. 08:07
 8/18 anonim ***** válasza:
8%

Az én nem épp öleb kutyám rohadtul nem szeretne a kertben élni. :) Mi az, hogy az ölebeket leszámítva minden kutya a kertben akar lenni? Ilyen hülyeséget is rég hallottam. Főleg ha egy kutya egyedül van, a falkája, a gazdája közelében akar lenni mindenek felett. Az miért is jó egy ilyen szuper szocializációs képességű állatnak, egy ebnek, hogy egész életét kint tölti, elzárva a biztonságot és boldogságot jelentő gazdájától? Persze, vannak fajták, amelyek nem képesek meglenni a házban, de pl. a németjuhászt pont nem sorolnám közéjük. Mindegy, ez meddő vita.

Kérdező, vigyázz jobban a szukára, ne téveszd szem elől legközelebb, akármi történik, ha elszökik, az csak a te felelősséged. És kérlek, ne szaporíts! Így is 210%-on működnek a menhelyek, ezer számra élnek kutyák utcákon és a gyepik is tele vannak, mind a hozzád hasonló felfogású emberek miatt, és persze miattad, akik keverék, sajnos nagy valószínűséggel beteges kutyákat gyártotok.

2012. jún. 22. 08:52
 9/18 anonim ***** válasza:

Születés után szoktuk infra alá tenni csak a kiskutyákat 1 órára, hogy az esetleges virusokat (pl. herpesz) elpusztitsa.

Valamint ha hideg van. Ilyen kánikulában NEM!!!!

Örülök, hogy a kutya hazament. Csak figyeljeetk, mert hétvégére vihart mondanak, nehogy elmenjen, ha dörög az ég.

2012. jún. 22. 08:58
 10/18 anonim ***** válasza:
41%

Frissen elett kutyát kínzás az udvaron tartani,nem a komondorodat. Tanuljál meg olvasni.

Amúgymeg jó oké,indulatosan válaszoltam. Azért mert minden második napra jut egy ilyen kérdés,hogy leellett a kutyája,vagy beteg de orvoshoz nem akarja vinni,hőgutát kapott ésatöbbi..

És szerintem a kérdésből tök világosan kiderül,hogy kint volt az egész kutyacsalád. De nekem aztán mindegy,remélem nektek van igazatok,őszintén.

2012. jún. 22. 09:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!