Árt a kutyának, ha csokit, túró rudit adok neki néha? Ha igen, mennyire? Nem szeretném ha baja lenne tőle, viszont van a hűtőben egy csomag romlott túró rudi, ráadásul tudom, hogy imádja az édeset.
Alapból romlott ételt nem adunk a kutyának. Ahogy Te nem eszed meg, mert megbetegszel tőle, a kutya is ugyanúgy rosszul lesz, ha odaadod neki.
Ráadásul a csokoládé a kutyák számára MÉRGEZŐ! Nem szabad neki csokit adni (és semmilyen más édességet sem), hiába szereti.
Ha nem bírod ki, akkor adj neki havonta 1 kis kocka csokoládét, de szigorúan tartsd ezt be. Ettől még azért nem lesz kutya baja sem, és a te lelkednek is jobb így, mint hogyha egyáltalán nem adnál.
Több tízezret kell majd költs állatorvosra, ha nem tartod be ezeket a dolgokat, vagy még rosszabb esetben meghalhat a kutyus. :(
EDCA!! cellulóz:D:D a csokiban:D :D
Celluloz a papirban van pl nem a csokiban..
a kutyak gyomra amugy nem olyan finnyás mint a miénk!
A csokiban egy alkaloid van amit Teobromim-nak hivnak amit a kutya gyomra csak lassan tud lebontani.
Egy 10-15 kilos kutyanak egy tábla étcsoki már halálos lehet de ezekbe a turorudikban menyni lehet? nem sok.. nyugodtan add oda neki legfeljebb ne egyszerre az egészet!!!
üdv
Erről még nem hallottam, köszönöm szépen az információt kedves válaszoló! :) Jó tudni az ilyesmiről, megint tanultam valamit! :)
(Bár ettől függetlenül én inkább csontos husit adok a kutyáimnak, semmint csokit, vagy csokihoz hasonlító kutya-nyalánkságot. :) )
6. Akkor papírostul még veszélyesebb nekik adni :-))) na jó, csak vicceltem.
Amúgy a kutyák gyomra valóban nem olyan kényes a romlott ételre, mint az emberé, ha nem figyelsz oda, a kinti kutya akkor is beeszik minden szart, észre sem veszed.
Ha édességgel akarod kényeztetni a kutyát, vegyél neki gyümölcs fagyit. :-) Az én drága megboldogult kutyám imádta nyáron, mindig megismerte a triciklis fagyi árus zenéjét, és neki is vettünk egy gombóccal.
Romlott egyáltalán az a túró rudi? Vagy csak a szavatossága járt le? Mert a kettő nem ugyanaz.
Nehezen tudom elképzelni, hogy kiírtad a kérdést, közben a kibontott, romlott túró rudi ott bűzölög a hűtőben, te pedig ülsz a gép előtt és várod a válaszunkat. Ha így van, ez már magában furcsa számomra :D Bár maga a kérdés is az, hogy valaki ezért kérdést ír ki :D
Ha romlott, dobd ki, ha jó, add neki oda nyugodtan. Csoki tényleg mérgező nekik, de 1 db túró ruditól nem lesz semmi baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!