Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 10 éves a magyar vizslám....

10 éves a magyar vizslám. Tegnap délutánra/estére nem nagyon tud lábra állni, a hátsó lábai nem bírják el. Mi lehet ez?

Figyelt kérdés
Nem tűnik úgy, mintha fájna neki. Semmiféle előzménye nem volt, nem fájlalta. A kedélye is jó, ugyanúgy szaladgál(na). Étvágya is van. Tegnap este nem jött ki a doki, ma pedig csak délután tud jönni. A telefonban annyit mondtak (2 dokit is felhívtunk, hátha kijön valamelyik), hogy adjunk neki algopirynt meg B1 vitamint. Addig is, esetleg meg tudnátok mondani, mi lehet ez? Nagyon aggódom érte, remélem nincs semmi komoly baj. Hiszen még nem olyan öreg, ugye?
2009. júl. 6. 08:36
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

A fájdalmat a kutyát jól titkolják. Ha nem tud lábra állni az egészen biztos hogy fájdalmat is jelent!!!

Orvoshoz kell vinned azonnal!

2009. júl. 6. 08:53
 2/7 A kérdező kommentje:
Délutánig sajnos várnom kell, a dokihoz nem tudom elvinni. Életében nem ült még kocsiban, az nagyon nagy stressz lenne neki. Az állatorvosunk délután 4 körül jön. Lehetséges, hogy becsípődött valami ideg neki?
2009. júl. 6. 09:05
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Izületi bántalom lesz szerintem. Reuma, mint az idős embereknél. Én kutyám is nagyobb testű, és 11 éves. Neki is ez a baja. Általában egyiknapról a másikra, hirtelen megfájdul, és alig tudja mozgatni a hátsó lábait, nehezen ül le, nehezen áll fel. Ha megnyomkodom felsír. De neki általában hidegebb, esős időben jön elő. Nekem a doi adott cseppeket, naponta a sülyának megfelelő mennyiséget kellett beadni. Egyelőre most semmi baja. De majs sztem inkább ősszel jön elő megint...

2009. júl. 6. 09:39
 4/7 A kérdező kommentje:
És a cseppektől tünetmentes? Nagyon bízom benne, hogy "csak" valami ilyesmi lesz a gond. Most is jókedvű... Délután azért megírom, mit mondott a doki. Köszönöm!
2009. júl. 6. 11:35
 5/7 anonim ***** válasza:
Csípőízületi diszplázia szerintem. Örökletes rendellenesség, főleg a közepes, és nagy termetű kutyáknál alakul ki (vizsláknál is gyakori). Ennek jellegzetes tünete, hogy a kutya nem tud ráállni a hátsó lábára, vagy vonszolja azt. A legtöbb fajtánál idősebb korban jelenik csak meg, de ha mindkét szülő erősen dp-s, akkor fiatalabb korban is megjelenhet. Kezelhető, az eltérés mértékétől függően még elélhet vele évekig, de súlyos esetben az is lehet, hogy inkább az altatást javasolja az orvos, mert akkora az eltérés a normáltól, hogy kezeléssel is csak kínlódna a kutya. Mivel nagyon sok kutyát érint a legjobban érintett fajtáknál kötelező szűrni a kutyákat, és a hordozókkal csak nagyon szigorú előírások mellett, vagy sehogy nem lehet tenyészteni.
2009. júl. 6. 13:21
 6/7 A kérdező kommentje:
És létezik, hogy egyik napról a másikra jöjjön elő? Semmilyen előjele nem volt. Tegnap reggel még jól volt, délután pedig már nem bírt menni.
2009. júl. 6. 14:54
 7/7 A kérdező kommentje:
Volt kint a doki délután. Porckorong kopás, meg be is van szegénykémnek gyulladva. Korral jár, kapott 2 szurit, meg gyógyszereket amiket szednie kell, és nagyjából rendbe fog jönni. Hétvégén megint jön a doki, megnézi. Köszönöm a válaszokat!
2009. júl. 6. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!