Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nagyon fontos, lécci ha...

Nagyon fontos, lécci ha tudtok válaszolni, leírnátok nekem mitévő legyek? Egy kutyaéletről van szó.

Figyelt kérdés
Van egy 10 hónapos vizslám. És most volt az 1. tüzelése. Nem akartuk, de összeakadt vagy 3 kutyával. Nagyon félek mert azt hallottam hogy az első tüzelésnél nem szabad pároztatni, mert bele is halhat a szülésbe. Nektek mi a véleményetek erről? Tényleg megtörténhet?
2009. júl. 5. 21:57
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Azonnal ivartalaníttatsd. Így tuti nem lesznek újabb feleslagas kiskutyák a nagyvilágban és többé nem fordulhat elő ilyen gond. Mindenki jól jár vele. A kutyád pár nap után emlékezni se fog a dologra, biztosan nem szülatik felesleges alom se most se máskor és soha többé nem kell ezen aggódnod.
2009. júl. 5. 23:47
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Árban pedig kb. ennyiből kijön egy ivatórtalanítás, mindenképp ez lenne a jó megoldás.
2009. júl. 5. 23:48
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

uh,szegény kutyus, hiszen még kölyök!

Én semmiképpen nem javaslom,hogy 1 tüzelésnél szüljön, ez nagyon megviseli őket,nemcsak testileg hanem lelkileg, és ez komoly!

egyik ismerőöm 2 hónaposan talált két lány testvér kutyust az út mellett,az egyiket megtartotta, a másikat egy családnak adta.

Ami nála maradt, első tüzelésével kölykei lettek és utánna teljesen agressziv lett, a testvére nem lett vemhes de ő barátságos teljesen.

És ott van az én kutyám akit 2 éves korában hoztunk el, neki első tüzelésnél lettek kölykei, és a 2.nál is.

Aztán hozzánk került, de nagyon agressziv a kölykökkel, még a 2 napos újszülöttre is morog, mikor már totyog,akkor megkapná őket. De az 1 éves kor utáni kutyákkal jól kijön, még kergetőzik is velük.

Még szegényke kölyök, nem elég érett arra,hogy anya legyen.

Az meg a másik, hogy testileg még nem is fejlődött ki teljesen, és mivel a magzatok is fejlődnek benne, ezért soha sem fog akkor lenni,mint ami genetikailag kódolva van benne.

Azonkivül igen, akár bele is halhat, ha a medencéje még nem elég széles, és ha a kanok sokkal nagyobbak voltak nála. és mivel 3 kan volt,ezért nagy az esélye, hogy sok kiskutya lenne és biztos hogy lennének is.

Szerintem is, a kutyád érdekében, inkább most ivartalanitsátok őt, amig nem késő, még 3 héten belül,addig nem kezdenek el növekedni benne a magzatok.

Az injekció már nem segitene, mert azt az esemény után 3 napon belül kell.

nagyon sajnálom,hogy ez történt.

2009. júl. 6. 00:22
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

bocsi,lemaradt egy betű:

*ezért soha sem fog akkora lenni,mint ami genetikailag kódolva van benne.

2009. júl. 6. 00:24
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem még most ivartalanítsd, a kiskutyák még többe fognak kerülni.
2009. júl. 6. 07:23
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Egy 10 hetes kutyus még nagyon nem kész a szülésre. Ráadásul annyira megviseli a szervezetét, hogy nem fog tovább nőni, hanem megáll a fejlödésben.

Az injekciós elhajtásnak van sok hátránya, nagyon sokszor kap tőle a kutya gennyes méhgyuladást, ami a legtöbbször csak ivartalanitással hozható helyre.

Én is azt mondom, ha nem kiállitási kutya, nem tenyészteni vettétek, akkor most ivartalanitsátok, mert ha most nem is hal bele a szülésbe, később ez a vemhesség nagyon sok betegség forrása lehet.

2009. júl. 6. 10:02
 17/20 A kérdező kommentje:
Aha, értem. Lehet hogy ezt a módszert fogjuk kipróbálni. Köszi szépen.:) mindenkinek.
2009. júl. 6. 10:38
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Vizslát leelletni nem érdemes,rengeteg el nem adható vizslakölyök születik,fajtatiszták is bőven akadnak a menhelyeken.

Komoly tenyésztők is ritkábban elletnek épp azért,mert nem egyszerű eladni a kicsiket.

2009. júl. 6. 13:48
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Az alom felnevelése sokkal többe kerül, mint 18.000 Ft.

Bizony van kockázta az ellésnek, még ha nem is a halál.

Komoly terhelés egy fiatal szervezetnek.

Inkább ivartalanítsd!

2009. júl. 6. 14:51
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszi szépen. ivartalanítani fogom.
2009. júl. 6. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!