Nagyon fontos, lécci ha tudtok válaszolni, leírnátok nekem mitévő legyek? Egy kutyaéletről van szó.
uh,szegény kutyus, hiszen még kölyök!
Én semmiképpen nem javaslom,hogy 1 tüzelésnél szüljön, ez nagyon megviseli őket,nemcsak testileg hanem lelkileg, és ez komoly!
egyik ismerőöm 2 hónaposan talált két lány testvér kutyust az út mellett,az egyiket megtartotta, a másikat egy családnak adta.
Ami nála maradt, első tüzelésével kölykei lettek és utánna teljesen agressziv lett, a testvére nem lett vemhes de ő barátságos teljesen.
És ott van az én kutyám akit 2 éves korában hoztunk el, neki első tüzelésnél lettek kölykei, és a 2.nál is.
Aztán hozzánk került, de nagyon agressziv a kölykökkel, még a 2 napos újszülöttre is morog, mikor már totyog,akkor megkapná őket. De az 1 éves kor utáni kutyákkal jól kijön, még kergetőzik is velük.
Még szegényke kölyök, nem elég érett arra,hogy anya legyen.
Az meg a másik, hogy testileg még nem is fejlődött ki teljesen, és mivel a magzatok is fejlődnek benne, ezért soha sem fog akkor lenni,mint ami genetikailag kódolva van benne.
Azonkivül igen, akár bele is halhat, ha a medencéje még nem elég széles, és ha a kanok sokkal nagyobbak voltak nála. és mivel 3 kan volt,ezért nagy az esélye, hogy sok kiskutya lenne és biztos hogy lennének is.
Szerintem is, a kutyád érdekében, inkább most ivartalanitsátok őt, amig nem késő, még 3 héten belül,addig nem kezdenek el növekedni benne a magzatok.
Az injekció már nem segitene, mert azt az esemény után 3 napon belül kell.
nagyon sajnálom,hogy ez történt.
bocsi,lemaradt egy betű:
*ezért soha sem fog akkora lenni,mint ami genetikailag kódolva van benne.
Egy 10 hetes kutyus még nagyon nem kész a szülésre. Ráadásul annyira megviseli a szervezetét, hogy nem fog tovább nőni, hanem megáll a fejlödésben.
Az injekciós elhajtásnak van sok hátránya, nagyon sokszor kap tőle a kutya gennyes méhgyuladást, ami a legtöbbször csak ivartalanitással hozható helyre.
Én is azt mondom, ha nem kiállitási kutya, nem tenyészteni vettétek, akkor most ivartalanitsátok, mert ha most nem is hal bele a szülésbe, később ez a vemhesség nagyon sok betegség forrása lehet.
Vizslát leelletni nem érdemes,rengeteg el nem adható vizslakölyök születik,fajtatiszták is bőven akadnak a menhelyeken.
Komoly tenyésztők is ritkábban elletnek épp azért,mert nem egyszerű eladni a kicsiket.
Az alom felnevelése sokkal többe kerül, mint 18.000 Ft.
Bizony van kockázta az ellésnek, még ha nem is a halál.
Komoly terhelés egy fiatal szervezetnek.
Inkább ivartalanítsd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!