Toffi vemhes-e, ha az, mit adhatok neki, kaphat-e egy kutya diót és ribizlit, árthat-e ha vemhesen átbújkál a kerítés alatt?
Bocs, hogy ugyanazokat a kérdéseket is feltettem, mint nemrég, de sajnos el is rontottam ott, és választ se kaptam. Tehát Toffifie a szomszédunkban lakik, egy vizsla-tacsi keveréknek tűnő, mini vizslára hajazó szuka kutya, mondhatnám, a barátnőm. Fel szeretnék tenni több kérdést, ha nem baj.
1. Toffi vemhesnek néz ki, megnőtt a hasa, megvastagodott a dereka, fáradékony és egy kicsit megduzzadtak az emlői. Lehet, hogy csak álvemhes?
2. Toffi úgy szokott átjönni hozzánk, hogy átbújik a kerítés alatt. Ha tényleg vemhes, ez árthat neki és a köly(k)öknek?
3.Toffival alig törődik a gazdája, egy borzalmasan kinéző száraztáppal eteti mindig. Én szoktam néha átmenni, és rántotthúsra, meg hasonló értelmes ételre kicserélni az undorító tápot. Most a vemhessége (ha vemhes) alatt mit adhatnék neki, ami nem táp?
4. Baj, ha majdnem mindennap kap tőlem 3-4 diót és egy kis ribizlit?
Hát a kutyáknak a rántott hús károsabb, mint a táp. Tele van zsírral és szénhidráttal.
Ha mindenképp jó fej akarsz lenni a kutyával, inkább sima főtt húst adj neki, ne rántott húst. Az rosszabb, mint bármelyik táp.
Mondjuk ha ketten etetitek, simán lehet kövér a kutya.
Diót ne adj neki, rengeteg zsírt tartalmaz, főleg, ha napi szinten kapja. Néha lehet, de max heti 1-2 db. A ribizli mehet, feldolgozni nem tudja a szervezete, kb olyan, mintha vizet rágna. De ártani se árt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!