Csak a kutyának, mint fajnak van latin neve (Canis lupus familiaris) v. azon belül a különböző fajtáknak is?
Figyelt kérdés
Én a fajtákra nem nagyon találtam, de nem tudom, hogy azért-e, mert nincs is?!
Ha van, és vki tudja, légyszi linkeljen be olyan oldalt, ahol fel van sorolva, v. írja meg, hogy a következőknek mi a latin neve: Labrador retriever, németjuhász, német boxer és beagle. Köszi!
2009. júl. 4. 17:23
1/8 anonim válasza:
innen hátha okosodsz valamit, olvasd el. én nem olvastam végig:)
2/8 A kérdező kommentje:
Ez nagyon hasznos volt! Köszönöm szépen!
Kimerítő választ kaptam a kérdésemre.
2009. júl. 4. 17:37
3/8 anonim válasza:
én csak a komondornál láttam ilyet,igaz, Raitsits nyomán 1924-ből való:
Canis familiaris pastoralis villosus hungaricus
4/8 anonim válasza:
Én még a kuvaszét tudom, de láttam már puliét, mudiét is, de azokat nem találom. Tehát a kuvasznak Canis familiaris undulans hungaricus.
5/8 anonim válasza:
Előző vagyok, közben véletlenül pont arra bukkantam rá amit ezelőtt még nem láttam, a pumira: Canis ovilis villosus terrarius Raitsitsi.
6/8 anonim válasza:
Megint az előző vagyok, a mudié Canis ovilis Fényesi-Anghi.
7/8 anonim válasza:
Megint én. Pulié Canis familiaris domesticus Hungaricus. De egyébként csak a magyar kutyákról találok, az általad felsoroltakról sajnos nem.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!
Én is úgy nézem. Ezek szerint csak a magyar fajtáknak adtak volna latin nevet is?
2009. júl. 22. 21:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!