Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyát vegyek? Olyan...

MBS kérdése:

Milyen kutyát vegyek? Olyan kéne ami okos, jól tanítható, aranyos stb. Mindent meghallgatnék szóval várom a válaszokat.

Figyelt kérdés

2012. jún. 14. 16:57
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Az is jó lenne ha jönne mellettem esetleg póráz nélkül is és nem szaladgálni el mindenfelé szóval, hogy szófogadó legyen esetleg kerékpár mellett is fusson. Tudom, hogy ez tanítás kérdése is de van jó pár olyan fajta kutya ami azért se jön az ember mellett elszalad stb..

Esetleg valaki tud valami oldalt vagy ilyesmit ahol hirdetnek kutyákat?

2012. jún. 14. 17:28
 12/24 A kérdező kommentje:

Meg az se lenne gond ha nem rongálná nagyon a kertet. Egyik ismerősömnek például a kutyája ott marad ahol mondja és nem randalírozik össze vissza míg a másiknak akinek beagle van már kennelt is csináltak estére mert mindent tönkretesz kirángatja a kukát összekaparja az ajtót stb. hiába tesznek vele bármit.

Olyan kéne amit ha jól betanítok akkor ért a szóból.

2012. jún. 14. 17:31
 13/24 anonim ***** válasza:

Ha a kutyával komolyabban akarsz foglalkozni, ha azt szeretnéd, hogy egészséges legyen, akkor mindenképp tenyésztőtől kell fajtatiszta kölyköt választanod. Ez persze 80-100 ezer a minimum. Szaporítóktól 20-30e-ért csak ideggyenge, örökletes betegségben szenvedő, alul fejlett kiskutyát kapsz, amelyikkel nagy valószínűséggel nem sokat tudsz majd a későbbiekben kezdeni, azt leszámítva, hogy állandó vendégek lesztek az orvosnál és akár százezreket hagyhatsz ott a betegségei miatt.

Naponta hány órát sétálnál vele? Inkább sportos vagy otthon henyélő típus vagy? Juhász kutyát, vadászt, ÖV-t amolyan "harci" kutyát, esetleg pásztort vagy ölebet szeretnél? Egyáltalán kicsik, közepesek vagy a nagy testűek állnak közelebb hozzád? Későbbiekben szeretnél vele valamit akár komolyabban sportolni, dolgozni, mint agility, fly ball, frisbee, ÖV, nyomkövetés, engedelmes munka, stb.? Hosszú szőrűt, rövid szőrűt szeretnél? És fontos szempont, lakásban vagy kertben lenne? Kutyasuliba vinnéd?

2012. jún. 14. 17:36
 14/24 A kérdező kommentje:

Hmm hát ennyire nem gondolom komolyan... mármint a 80-100 sajnos felejtős az alatt kell néznem valamit ha másnem valami olcsóbb fajtát mert most nem vagyok olyan anyagi helyzetben, hogy ennyit szánjak csak a kutyára.

A kutya mellé is kell vennem még "ezt-azt" szóval ez nagyon sok sajnos...

2012. jún. 14. 17:40
 15/24 anonim ***** válasza:
Ha elhozol egy kölyök kutyát menhelyről azzal jársz a legjobban. Vannak ott fajtatiszta kutyák is. Viszont ha első kutya, pl "harci kutyát" semmiképp sem vigyél el,mert azokhoz erős kezű gazda kell és általában nem első kutyásoknak ajánlják. Az a lényeg,hogy fiatal kutyát válassz,mert akkor kiskorától tudod neki adni a megfelelő vitaminokat és egy keverék nem is olyan beteges,sőt! Ráadásul sokszor a keverék kutyák közül kerülnek ki a legintelligensebbek, és legragaszkodóbbak. Ha mindegy a fajta,én inkább ezt ajánlom. Rengeteg menhely van,tudsz válogatni.
2012. jún. 14. 18:08
 16/24 anonim ***** válasza:
Én is a menhelyet javaslom így. A szaporítókat azért ne válaszd, mert nem az a legrosszabb, hogy esetleg téged átvernek, mint ebben a kérdésben: http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__3070531-vasar.. vagy kezelhetetlen örökletes betegségben fog szenvedni a kutyád, hanem, hogy azzal, hogy vásárolsz tőlük egy kölyköt, pénzzel támogatod őket és még több beteges kiskutyát fognak gyártani, még több embert fognak átverni, még több szukát fognak tönkre tenni az állandó fialtatással. Általánosságban elmondható, hogy ha egy kölyköt megveszel egy szaporítótól, 10 másikat fog utána gyártani. Hisz ha bele gondolsz, a szaporítóknak az egészből semmi hátrányuk sincs. Ha sikerül eladniuk egy kölyköt, akkor jól járnak, ha nem, akkor pedig az jobb esetben megy menhelybe (a legtöbb menhelyi kutya szaporítótól származik), utcára, rosszabb esetben pedig megölik.
2012. jún. 14. 18:21
 17/24 anonim ***** válasza:

Én azt javasolnám más oldalról közelítsd meg a kiválasztást. Amit eddig leírtál nem a fajtán múlik, hanem az egyeden és az ő életkörülményein. A beagle, amit említettél ő unatkozik,dúl benne az energia és este tombolja ki magát. Szóval a rossz példákat azért látod, mert hozzá nem értő, kutyával nem törődő emberekkel vannak.

Azt gondold át, mennyi pénzt tudnál a kutya megvásárlására, ellátására szánni rendszeresen (megvásárlás csak egyszer értendő természetesen).

Mit csinálnál vele közösen? Nagyon fontos, mert az emberek ezt szokták a legjobban hanyagolni. Kutyának nincs tennivalója, és akkor látsz egy "beagledhoz" hasonló esetet. Ne a kinézet alapján dönts elsősorban, mert akkor csalódni fogsz. Készülj fel rá, hogy kutyaiskolába viszed tanulni, mert te sem születtél professzornak,ácsnak, villanyszerelőnek, hanem azzá váltál. Természetesen nem tudom mi a végzettséged, csak példának szántam.

2012. jún. 14. 23:35
 18/24 ineedsomelove:) válasza:
Border collie lehet picit drága de nagyon ragaszkodik és könnyen tanithato ;)
2012. jún. 16. 17:35
 19/24 anonim ***** válasza:
Én a berni pásztort ajánlanám, mert nyugodt és figyelmes, könnyen tanítható és nagyon hűséges. Ha valakit megszeret, akkor azt egy egész életen keresztül követni fogja és mindig vele akar majd lenni (bár szinte mindegyik kutya ilyen a szobakutyákon kivül). Nem akarlak lebeszélni, de én a német juhászt nem ajánlanám, mert szerintem túl vad. Csak akkor ajánlanám, ha rendőrkutyának akarod beidomítani, mert a német juhászok abban szinte verhetetlenek.
2012. jún. 16. 19:56
 20/24 A kérdező kommentje:
Esetleg valami a kisebb testűek közül?
2012. jún. 16. 20:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!