Biciklivel kutyát futtatni?
Tudom, hogy a beton kikészíti az izületeit, de sajnos vannak olyan helyek,ahol nem megoldható, hogy földúton menjük.
Ha csak kocog, akkor is olyan káros mintha betonon futna?
Első vagyok! Kedves tudatlan lepontozok: [link]
“Bringával jó kutyát sétáltatni”
A KRESZ viszont tiltja, hogy kerékpáron ülve állatot vezess. Lehet, hogy kényelmes, de balesetveszélyes, nem csak számodra, hanem a többi közlekedő, sőt, a kutyád számára is.
Még egy:
Ugyancsak sokszor lehet látni, hogy a kerékpározók állatot (kutyát) vezetnek a bicikli mellett, amely szintén szabálytalan, a KRESZ tiltja.
érdekes??: de a kutyák állóképességi tesztje : 3X 7 km kerékpár melletti futtatásból áll,persze állatorvosi ellenőrzés alatt:)
vagy 3 éve futtatom a kutyám,mivel elég nagy ,és elég erős .( van határa a futtatásnak) szerintem 40kg felett nem igazán kell nagy távolságokat megtenni,,és egy alap méret kb:40-50cm feletti magasság sem árt egyszerűen a láb hossza miatt:)
tehát ne futtass túl kicsi,vagy túl nagy kutyát,de a kettő között miért ne:)
amit tudni kell: a kutya alapengedelmességi vizsga,bicajhoz használt parancsszavak ( jobbra-balra,állj,marad,stb és ezt azonnal kell tudnia!!)
nagyon kell tudni bicajozni:)
nem árt egy jó,lehetőség szerint első telós bicaj( jó az össz-teleszkópos is, de azzal soha nem hagyod le a kutyád!!,mert lassú , mármint a bicaj)
víz ,mindíg legyen nálad , a kutyának!!
nem hiszek a fixen bicajhoz rögzíthető ( bár ezek sem fixek, hanem önkioldóak )teleszkópos kutyafuttató eszközökben ( kapható vagy 5 féle a neten).
a legjobb a síma póráz,persze lehet hámmal is,,, de ki tud visszafogni egy hámban futó 40kg-os németjuhászt???
szerintem a fixre csatolt folytólánc a jó,mert kontroll alatt van a kutya mindíg!símán be lehet vinni a forgalomba,még a rendőr sem szól!!!!!persze csak komoly gyakorlás után, nem csak úgy 1-re!!
hiszen arra nincs szabály,hogy a pórázt a kezedben tartva nem futhat a bicaj mellett a kutya, csak arról szól,hogy nem szabad a bicajhoz kötni:)
legalábbis nekem a rendőr így mondta:)
( kutyasuliban )
Köszönöm a válaszokat!
Mindenesetre kutyafuttató karral LEHET kutyát mozgatni kerékpárral!
Ami viszont tilos: közterületen elengedni, hogy szabadon fusson a kerékpár mellett, illetve, hogy a póráz kézben legyen, mert baleset veszélyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!