Német boxer kiskutyának milyen tápot ajánlanátok? (2 hónapos)
Pl. ez a táp jó lenne?
nyersfehérje 27 %, nyers zsír 16 %, nedvességtartalom 10 %, nyers hamu 6,4 %, nyers rostok 2,3 %, kalcium 1,6 % foszfor 1,1 %, anyagcseréhez felhasználható energia 4 218 kcal
Nekünk illetve még 6-7ismerősömnek szintén boxere van, mi ezekkel etettük/etetjük (ki mennyit tud rá költeni) és mind szépen fejlődött/ik:
brit care, brit premium large, royal canin boxer kölyöktáp (zoofast.uh-n árulják), cibau, farmina team breeder, ecopet, pro plan. Sokan váltottak farminára illetve britre a pro planról és a royalról, mert ár/érték arányban nem találták megfelelőnek, de ettől függetlenül magával a táppal elégedettek voltak.
Én britről váltottam cibaura, mind a kettővel 100%-ig meg vagyok elégedve, ami a cibau mellett szólt nálam, hogy minőségre jobb és árban majdnem ugyanott van, tapasztalatból meg azt tudom mondani, hogy ebből kevesebb is kell a kutyának.
Legjobban a brit care-t ajánlanám, de ha drága lenne akkor a team breeder/cibau tápokat annál is olcsóbban meg az ecopetet. (acanashop.hu-n ezekből a 20kg-os kiszerelés 8-13e Ft közt van).
Egy normális premium, superpremiumtáp úgy van kitalálva, hogy az lefedi a kutya igényeit, nem ajánlott keverni semmivel, főleg nem ipari hulladékka (frieskies és társai), mitől lenne jobb neki, ha egy egészségesen összeállított étrendbe gabona és húsipari MELLÉKterméket kevernek, szójával, ízfokozókkal és színezékekkel? Ha egyféle normális minőségű táppal van etetve, vagy pont a növekedési időszakban nem történik váltás egy magasabb fehérjetartalmúra, akkor nem fog hirtelen nyúlni.
Az izületeire meg kaphat izületvédőt (luposan, GF600), ami segít azokat karban tartani. Ezen kívül semmi másra nem lesz szüksége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!