Ha a kutyák tüzelnek ilyen előfordulhat?
Valószínűleg tüzel, ha szuka. Ajánlom, kezdjél el olvasgatni a neten a kutya jellemzőiről, tartásáról. Az, hogy valaki nincs tisztában a tüzeléssel, igen hátrányos dolog, mivel ilyenkor vannak szabályok, amiket érdemes betartani.
Az első számú szabály......Tüzelés után irány az állatorvos megbeszélni az ivartalanítás időpontját.
nem a tűzelés miatt véres a feneke.
tehát a jóhír az, hogy nem lesz moindig így, a rosszhír pedig az, hogy mehettek a dokihoz, mert 30 oka lehet a véres kloákának, mint pl : megeröltette magát a kutyus, evett valami csontot vagy botot, és felsértette a bélcsatornáját valahol, illetve, lehet még allaergia is.
dokihoz elmennék, ha neked volnék.
ma 14:42
Kloáka? Nem madár, hal, kétéltű vagy hüllő ez, hanem kutya! Atyaég! Hova jártál te iskolába, ahol azt tanították, hogy az emlősöknek kloákájuk van?! Vagy ez saját kis agyadnak a szüleménye lett?
A tüzelés leginkább szembe tűnő jelenségei a péraajk megduzzadása és a méh nyálkahártyájának lelökődése -az oxitocin hatására-, mely a hüvelyen át távozik. Ez legnagyobb arányban vér. A vér nem mindig látható, a kutyák esetén jelentősen kevesebb távozik, mint az embereknél és gyakran hamarabb eltüntetik ők maguk ezt a bizonyítékot, mint hogy a gazdi láthasná. A tüzelés 20-27 napig tarthat, a leggyakoribb a 21-23 nap. Úgy az első 2 hétben fog jelentkezni a vér, a harmadik héttől pedig átlátszó vagy enyhén sárgás váladék fog távozni a pérából. Ajánlatos ivartalanítani a szukát, mellyel számtalan, sok esetben gyógyíthatatlan betegségtől véded meg. A tüzelés alatt tilos kanok közé vinni, ha nem tökéletesen kontrollálható, akkor pedig elengedni is séták alatt. Fokozottan figyelni kell, hogy se ő ne tudjon kiszökni, se a kanok ne lógjanak be hozzá. Ne szaporíts! Így is tele vannak a menhelyek és gyepik. 2 éves kora előtt a vemhesség, ellés és utód gondozás pedig hihetetlen módon megterheli a szuka szervezetét, gyakran végleges is. Ezt a szempontot persze csak akkor kell figyelembe venned, ha szereted a kutyádat és ha ragaszkodsz hozzá, de már csak egy alom oly mértékben megterhelő a szukáknak, hogy átlagosan 3-4 évvel kevesebbet élnek, mint egy ivartalanított, amelyiknek nem kellett egyszer sem ellenie.
Azt se tudja mi az a péra....
Sajnos egyre több olyan emberrel találkozok, aki meglepődik azon, h a szuka kutya tüzelni szokott...
tegnap 15:42 te olyan okos vagy, a könnyem kicsordul...
kár, hogy nem az egész wikipédiát copyztad nekük ide.
nektek mind igazatok van, és bocsánat, főleg a 2. éves hallgatótól.
gondolom azóta kaparja az arcát, hogy milyen hülyék vannak itt.
megnyugtatására közlöm, hogy bár nem orvosira jártam, de tisztában vagyok vele, hogy a kloáka fogalma micsoda, de arra gondoltam így is mindenki tudni fogja miről van szó.
a kérdező kérdése meg annyira blőd, hogy arra következtettem, hogy nem érdekli a tudományos háttere a dolognak, csak a lényeg, de ezek szerint ebben is tévedtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!