Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Bekattant a másfél éves...

Bekattant a másfél éves németjuhászom. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Meghalt egy néni a szomszédunkban, ezért a temetés alatt (4napig) nem engedtem ki, sőt sajnos még sétálni sem vittem el. Közben a másik kutyám megkölykedzett és az anyja mind egy vadállat védte a kölykeit, és nem engedte be az istállóba sem. Ez pont akkor történt amikor 4 napig nem voltak kiengedve az udvarra, és amikor kiengedtem a másik nem akarta visszaengedni védte a kölykeit.

És akkor bekattant. Odáig fajult hogy engem is néha megismer néha nem. Ha odatartom a kezem, mindha megakarnám simogatni nézi és morog rá, és látom rajta, ha hozzáérnék megharapna. Ezért nem merek hozzáérni sem. Próbáltam azt hogy ha elvégzi a feladatot amit a korábbiakban tanult, és nem morog rám akkor kap jutalomfalatot. Na ez még valamennyire hatott rá, de úgyis ha a kezem odatartom morog rá. Vagy ha szépen beszélek vele, akkor még csóválja a farkát ellenben nem jön oda hozzám. Viszont ha morog és rákiáltok hogy nem akkor mégjobban bekattan és teljesen borul el az agya.. Ugyanigy nemcsak rámvan bekattanva hanem mindenkire aki a közelébe kerül.. Nagy kutya ezért nemigazán tudom lenyomni a földre ha bekattant.

Az utóbbi időben még azt vettem észre hogy ha megszidtam akkor kezdte kergetni a farkát és csúnyán morgott rá.

Mit tegyek vele?

2012. jún. 12. 17:04
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

De persze, kedves válaszolók, védjétek csak ezt a mocskos szaporítót

Kedves ismeretlen engem lemocskoló valaki.. És arra gondoltál, már hogy mennyi kóbor kutya jár kint az utcán, amelyikek soha életükben sem oltást nem kaptak sem semmilyen ellátást, és némelyek az emberekre veszélyesek.

Amíg itt engem mocskos szaporitónak nevezel, nézz szét egy kicsit, mivan körülötted, mitgondolsz azok a kóbor kutyák hol ellenek? Ki viszi be őket a házba elleni? Én a mocskos szaporitó gazdit is szerzek ha kiskutyák lesznek és mellesleg ingyen adom őket. De a kinti kóbor ebeket ki viszi el? Senki és egyre többen vannak. És az hogy kóbor ebek lettek, nem biztos, hogy az utcán születtek van akik felnevelik valameddig és miután megunják útnak engedik, menj éljél meg.. Gondolom ezekkel teljesen egyetértessz.

2012. jún. 13. 18:29
 22/27 anonim ***** válasza:
34%

Te fajtád miatt vannak tele az utcák kóbor kutyákkal,sintértelepen ártatlanul elpusztuló kutyákkal,menhelyen szarban fekvő állatokal!! Ha nem lenne ez az agyba-főbe szaporítás,hanem mint minden felelősségteljes gazdi ivartalanítaná a szukáját legalább akkor nem lenne ez!!!

Szóval ne te oktasd ki szegényt mikor ő pont ez ellen van,te meg teszel értük! Én nem bírnék tükörbe nézni ezek után az biztos!

2012. jún. 13. 18:38
 23/27 A kérdező kommentje:

Ne menj bele felesleges vitákba! Ha valaki kötözködik, hagyd figyelmen kívül, illetve válaszd a lefele mutató kezet az értékeléshez! A kötözködő embereket ez jobban bosszantja, mint ha válaszolsz nekik! Ha valaki nyomdafestéket nem tűrő hangnemben válaszolt neked, akkor inkább jelentsd az info(kukac)gyakorikerdesek.hu-n, mint hogy magad próbálod megoldani a helyzetet, és magad is minősíthetetlen hangnemben kezdesz társalogni!

Gondolom ebből a copy & paste szövegből értik az előttem valók is a lényeget.. Nem vitázni tettem fel ide a kérdést..

Nade mindegy, a lényeg akit érdekel, lassan kezd rendbejönni a kutya. Nem morog már rám. Az éjjel keveset evett ellenben délutánra helyrejött. Kitaláltam, hogy nem adom a kajáját egybe oda, hanem a kezemmel adagolom. És csak akkor kapja meg ha nem morog rám, és megteszi amit mondok neki. Úgynézki ez bejön, mivel kezd helyreálni a rendszer. És valamiért a farok kergetés is megszünt. Legalábbis nemláttam. Még nem ált helyre egésszen a helyzet, ellenben ez már jó út úgyérzem. Jövő kedden oltásra kell vinnem, addig rendbe kell hozzam. Ha igy, ha úgy.

2012. jún. 13. 20:54
 24/27 anonim ***** válasza:
48%

Kedves Kérdezõ!

Nagyon büszke vagyok rád és örülök h javult a helyzet!

Ne foglakozz azokkal a barmokkal,pofázni tudnak, de nem hinném h tesznek valamit is az utcán élõ állatokért.

Te jól bánsz az állataiddal! Szereted õket,azzal h bezártad is csak segíteni akartál...csak rosszul sült el.

Persze lehet h elvihetted vna, de lehet h ugyanúgy bedilizett vna.

Még h szaporító vagy..ezek legalább fajtatiszta kutyák és már gazdijuk is van...meg mint olvastam(bár lehet h akik pofáztak nem tudják értelmezni h mit írtál) rendszeresen viszed õket állatorvoshoz ERGO a gyengébbek kedvéért törõdsz a kutyáddal.

Na, további sok szerencsét! Jól csinálod... ;)

2012. jún. 21. 22:14
 25/27 A kérdező kommentje:

Utolsó köszi szépen.. Azt hiszem sejtem is ki vagy, köszike :)

Mostanra helyrejött teljesen a helyzet, ugyanolyan jól elvagyunk mind régen. 6 nap alatt állt helyre és lassan.

Nem akartam én vitába keveredni itt, és igen ahogy már az elején is elismertem én is hibáztam szóval valahol jogosak a negatív kritikák is :) De bárhogy is volt lényeg most már minden rendben :)

2012. jún. 23. 19:54
 26/27 anonim ***** válasza:
Na jól van még mindíg?
2013. ápr. 28. 13:54
 27/27 A kérdező kommentje:

Hello.

Igen, még mindig nincs gond vele.

Viszont bele kezdtem volt egy komolyabb nevelésbe, meg igyekeztem többet foglalkozni vele.

2013. ápr. 28. 15:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!