Bekattant a másfél éves németjuhászom. Mit tegyek?
Meghalt egy néni a szomszédunkban, ezért a temetés alatt (4napig) nem engedtem ki, sőt sajnos még sétálni sem vittem el. Közben a másik kutyám megkölykedzett és az anyja mind egy vadállat védte a kölykeit, és nem engedte be az istállóba sem. Ez pont akkor történt amikor 4 napig nem voltak kiengedve az udvarra, és amikor kiengedtem a másik nem akarta visszaengedni védte a kölykeit.
És akkor bekattant. Odáig fajult hogy engem is néha megismer néha nem. Ha odatartom a kezem, mindha megakarnám simogatni nézi és morog rá, és látom rajta, ha hozzáérnék megharapna. Ezért nem merek hozzáérni sem. Próbáltam azt hogy ha elvégzi a feladatot amit a korábbiakban tanult, és nem morog rám akkor kap jutalomfalatot. Na ez még valamennyire hatott rá, de úgyis ha a kezem odatartom morog rá. Vagy ha szépen beszélek vele, akkor még csóválja a farkát ellenben nem jön oda hozzám. Viszont ha morog és rákiáltok hogy nem akkor mégjobban bekattan és teljesen borul el az agya.. Ugyanigy nemcsak rámvan bekattanva hanem mindenkire aki a közelébe kerül.. Nagy kutya ezért nemigazán tudom lenyomni a földre ha bekattant.
Az utóbbi időben még azt vettem észre hogy ha megszidtam akkor kezdte kergetni a farkát és csúnyán morgott rá.
Mit tegyek vele?
Hol laksz? Egy terápiás oktatót kellene kihívnod, hogy segítsen megoldani a problémátokat. De sajnos én is úgy gondolom, hogy gyenge idegrendszerű a kutya. Ez van akkor, ha valaki szaporítótól vásárol kutyákat.
És kérlek, ne szaporíts keverék, szűretlen, valószínűleg beteges kutyákat! Különösen ne olyan helyen, amit még csak tisztán sem lehet tartani!
ma 18:58
A borjú az ellés után 1-2 órával már fel is áll. És az ellés előtt a tehén alá is tiszta szalmát kell rakni, amit utána rendszeresen cserélni kell. De a kölyök kutyák hetekig fekszenek a földön, a szaporodó baktériumok milliói fölött. Alóluk nem lehet olyan könnyedén kitakarítani a helyet, mint egy borjú alól! Ezért kell az ellető láda vagy legalább egy olyan meleg hely, amit elég csak felmosni, máris tökéletesen tiszta. Ezt egy istállóban nem lehet megcsinálni. Sajnos nagy az esélye, hogy a kölykök elkapnak valami fertőzést egy ilyen helyen. Szóval kedves válaszoló, használd is az agyad kérlek, ha már egyszer van!
Na, bocsánat elkellett menjek egy időre. Reggel korán kelek megnézem, hogyan reagál.. Ha sikerül akkor elviszem sétálni még meló előtt. Majd délután ismét. Régebb úgy csináltam, hogy reggel meló előtt kaptak kaját, majd kiengedtem és kint voltak egész nap. Viszont most nem merem ezt megtenni, mivel szoktak járni hozzánk és mivel apumat sem engedi közelébe nemtudja majd berekeszteni, ha jön valaki.
Az istállóban ellésről, köszi azoknak akik egyetértenek azzal, hogy nemkell bevinni a házba nyáron, amikor az átlaghőmérséklet 18, 20 fok felett van. Amúgy meg kedves előzők, volt olyan hogy télen ellett amikor kint -15 fokok voltak, akkor bevittem, sőt nagykutyát is vittem be de csak télen és csak az ajtó elé belül, amig megmelegedett.
Sziasztok. Sajnos, a helyzet rosszabbodott.. A reggel látom az ételét se ette meg amit az este adtam, holott ez a kutya eddig élt halt a kutyatápért amit kapott mindig..
Meg ráadásul remeg és ugyanúgy nem enged közel.. Ma ismét megyek a dokihoz.
Szia!
Kapott kalcium injekciót az anyakutya ellés után? Az enyémnek még ellés közben adott a doki, hogy a tetániás rohamos elkerüljük. Gondolj bele, mennyi kalciumot és egyéb ásványi anyagot veszít a szoptatással.
Remélem, nem késői az ötletem!
Sok sikert!
Ja, hogy te agyon elleted a kutyádat! Az, hogy hivatásos szaporító vagy, aki tucat számra gyártja a keverék, ideggyenge, beteges, talán beltenyésztésű kutyákat, mindezt a szuka egészségének kárára, mindent megmagyaráz. Azt is, miért is hanyagolod el az állataidat ennyire, miért nem foglalkozol velük, miért nem akarsz róluk megfelelően gondoskodni, miért nem érzel felelősséget irántuk. De persze, kedves válaszolók, védjétek csak ezt a mocskos szaporítót. Jöhet a lepontozás!
Ó, és hogy visszatérjek, a borjú alól, mint írtam, igen könnyű kitakarítani. Egy halom kölyök kutya alól már nem. És az ilyen melegben pár pillanat alatt elszaporodnak a baktériumok és vírusok. Márpedig ha a szuka nincs beoltva egyes betegségek ellen vagy nem győzte le azokat a szervezete már egyszer, az antitesteket sem adja át a kölyköknek. Az ilyen szaporítók pedig nem szoktak a kutyáik egészségére költeni.
Kedves istállót helyeslők! Igazatok van, régen "ősanyáink" megszülték a gyerekekt a szántóüföldön majd kapáltak tovább. Ma "valamiért" mgis midneki a kórházra szavaz. Nem fura?
Kedves kérdező! Ez nem hiszem h négy nap alatt alakult ki, ez most csúcsosodott ki inkább. Nekem nagyon gyanús, hogy vagy valami komoly baja van a kutyának, vagy súlyos idegrendszeri problémái vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!