Ha a kutyám egyértelműen behódol egy másik kutyának az miért akarja mégis megharapni?
Nem a Te kutyád hibája, hanem a másik túl domináns, vagy egyszerűen rosszul van nevelve.
Az én kutyám is abszolult konfliktuskerülő, igaz ő nem szokott behódolni, ő egyszerűen kikerüli a többi kutyát, leginkább rájuk se néz:) De soha nem akar támadni, nem morog, nem acsarkodik, szerintem nagyon "szépen" alakít ki kapcsolatot.
Ettől függetlenül van egy labrador szuka a környékünkön, aki idáig 6-ból 5x nekiment a kutyámnak (yorkshire) pedig ő aztán tényleg semmit nem csinált, vagy jött a lábam mellett, vagy cipelte a szájában a botját. És van még egy szuka kutya (egy kis keverék) aki ugyanúgy állandóan neki akar menni. Egyszer már sikerült is neki...póráz nélkül volt, és tök messziről rárohant az enyémre.
Én sem tudom miért, egy dolgot tudsz tenni. Kerüld ki őket...
A másik kutya nem lehetett normálisan szocializálva. Ha egy kutya behúzza farkát és lehajtja fejét, akkor a másik kutyának nem szabadna nekimennie, hiszen tényleg behódol, konfliktuskerülő magatartást mutat.
Érdekes, de a 4 éves roti-nj keverék kanom domináns kutya...ha fiatal kutyák alázatból nyalogatják a száját, másznak alá, azt Argos nagyon nem tolerálja...először elfordul, odébbmegy, nyalogatja a száját, esetleg halkan morog. Ha a másik folytatja a bactatást, akkor az enyém már vicsorog, lefordul, de ha nem történik változás, akkor bizony odakap!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!