Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Maradhatok én a falkavezér?

Maradhatok én a falkavezér?

Figyelt kérdés
A rotim most 3 hónapos, én vagyok számára a falkavezér, rám hallgat leginkább, tisztel engem. Fennel módszerét alkalmazva értem el ezt nála. Az a helyzet hogy én főiskolás vagyok , szeptember közepétől heti 4 nap távol leszek, 3 napot itthon. Ennek ellenére maradhatok a szemében én a falkavezér?
2009. júl. 3. 12:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
félrefog lépni, meglásd
2009. júl. 3. 12:34
 2/12 anonim ***** válasza:
88%

nem akarlak elkeseríteni de egy 3 hónapos kutyánál még nem eredmény az hogy falkavezér vagy.

A neheze csak most jön majd.

Ha következetesen neveled akkor maradhatsz a rangsorban fölötte, de mivel távol leszel és mástól fogja kani a kaját az alfa nem te maradsz! Ebbe bele kell törődni!

Ez nem jelenti azt hogy rád nem fog hallgatni, vagy agresszív lesz veled szemben, egészen egyszerűen nem te leszel a gazdija, te pusztán a család egy tagja leszel számára, a gazdi az aki etet és sétáltat.

2009. júl. 3. 12:39
 3/12 anonim ***** válasza:
70%
A falkavezér nem feltétlenül az aki etet és sétáltat. Általában a kutya a családon belül az emberek közt is domináns családtagot tartja "falkavezérnek". A gond éppen az, hogy felmerül ez a kérdés valakiben, éppen mert eleve nincs elég önbizalma a kutyával szemben. Emiatt nem hiszem, hogy sikerül tartani ezt a pozíciót, főként, hogy egy 3 hónapos Rotinál a mostani helyzet semmit sem jelent.
2009. júl. 3. 12:47
 4/12 anonim ***** válasza:

utolsónak: ez tévedés.

A falkavezér az aki az étel fölött dönt! Ez etológusok által is bizonyított tény.

Ez a legerősebb jelzés a kutyák számára.

azt hiszem ez szerepel is a Fennel könyvben....

2009. júl. 3. 13:00
 5/12 A kérdező kommentje:
Hát még 2 hónapom van, hogy megerősítsem benne. am 3 napotitthon leszek, sétáltatni én fogom vinni ekkor,am hatalmas kertünk van. Csak a szüleimet és tesomat nézve nem hiszem h alkalmasak arra, hogy a kutya bármelyikőjüket is elfogadja vezérnek sajnos...
2009. júl. 3. 13:07
 6/12 anonim ***** válasza:
Utolsónak: Ez tévedés:) Sajnos pár évet dolgoztam etológusok között, ismerem a nézeteiket, te viszont nem vagy valami jól tájékozott. Ezen kívül abban is biztos vagyok, hogy sosem volt Roti kaliberű kutyád, különben nem könyveket idéznél, hanem tudnád, miképp működik ez a dolog ennél a fajtánál. Több mint 20 éve vannak nagytastű és kemény természetű kutyáim de soha nem én etettem őket. Amíg otthon laktam, mindíg az anyám etetett, most meg a csajom. Érdekes módon ha én szólok rájuk bármi okból, az állatok azonnal engedelmeskednek, ellenben ha a a lányok szólnak, akkor a kedvüktől függ, hogy megteszik e, amit mondtak nekik. Ennyire egyszerű ez. Fennellel kapcsolatban pedig közölnöm kell, hogy kivételes és tehetséges hölgy de a kiképzés és az etológia már rég nem ott tart, mint amikor ő megírta ezeket az amúgy jelentős könyveket.
2009. júl. 3. 13:14
 7/12 A kérdező kommentje:
Utolsó! és akkor mit tanácsolsz nekem? mit tegyek ahhoz,hogy én maradjak a falkavezér?
2009. júl. 3. 13:39
 8/12 anonim ***** válasza:

Utolsónak adok igazat!

Nekem az összes Rottimat más is etette(most pl Feleségem+Apám is+én is), de ha én szólok nekeik, másképp reagálnak, mint a többieknek. Mindenkinek szót fogadnak, de a többieknek azért, mert okosak, és szeretik őket, nekem meg azért, mert tudják, én vagyok a nagyfőnök.

Arra figyelj, hogy ne neveljék félre, ne legyenek vele engedékenyek, ne kényeztessék el. Ha hazamész, légy vele szigorú, de azt is éreznie kell, hogy szereted! Nem lesz gond, én is voltam hasonló helyzetben!!

2009. júl. 3. 14:00
 9/12 anonim ***** válasza:
Akkor mondom a véleményem. Először is a kutya érzi, hogy a családban ki a főnök. Ha esetleg az apád vagy az anyukád domináns veled szemben, tehát ha nem vagy teljesen önérzetes és felnőttként viselkedő ember otthon, akkor eleve nem sok esélyed van erre. Ha önálló és határozott ember vagy, akkor nincs sok dolgod. Először is természetesen szeresd a kutyát de sose keresd a kegyeit, símogasd és játsz vele de sose te kezdeményezz és sose legyen a viselkedésed hízelgő. A kutya szemében az a főnök, aki önérzetes, határozott ha kell kemény de minden esetben kiszámítható és a kutya számára könnyen értelmezhető a viselkedése. Ne alkalmazkodj hozzá, mert számára ez nem érdem, ő akkor érzi jól magát ha alkalmazkodhat hozzád. Amikor hazamész ne ugorj a nyakába, hagyd, hogy ő ugorjon a tiédbe. Ha nem túl lelkes az érkezésed miatt, ne legyél sértődött vagy megbántott. A "falkavezér" sok esetben nem azonos a kutya által legjobban szeretett emberrel sem, ez az érzés inkább tisztelet és feltétel nélküli odaadás. Kezeld úgy, mintha ő egy büszke és önfejű kisherceg lenne, te pedig a király, akinek mindenképp engedelmességgel tartozik a szereteted ellenére is. Te legyél az, akinél nincs kecmec, amit mondasz, azt meg kell tennie, mindíg te legyél a "makacsabb". Ha valamit ügyesen vagy jól megcsinál, érezze, hogy BÜSZKE vagy rá, ezt éreztesed vele de ne vidd túlzásba. Sose tutujgasd ha nem ő kezdeményez és ha ő kéri, akkor se annyi ideig, hogy ő unja meg. Lehetőleg vidd suliba. Átgondoltan állíts fel egy szabályrendszert, amit minden esetben be kell tartania, amely szabályokhoz tud alkalmazkodni. Ezeket minden esetben szigorúan tartasd be, kivétel nincs. Remélem valamennyi átment abból a hangulatból, amit érzékeltetni szerettem volna.
2009. júl. 3. 14:14
 10/12 A kérdező kommentje:
Utolsónak: nagyon szépen köszönöm válaszod, eddig is igy viselkedtem vele, pl mikor megérkezek sosem nézek rá, látszólag nem törődöm vele, majd kicsit később magamhoz hívom és ugy "találkozunk". Kaja előtt eljátszom hogy én eszek először, majd feladat elé állítom, ül, marad, fekszik stb, és csak utána kapja meg. elég önálló típus vagyok, a magam ura ugyh a tisztelet megtartásával nem lesz remélem gond. anyukámék nem igazán értenek egyet a nevelési szokásaimmal, de azért támogatnak ahogy tudnak.
2009. júl. 3. 17:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!