Tegnap észrevettem,hogy alszik és amikor felkel nem tud lábra állni , eldől és felnyüszít.Ez kétszer fordult elő , de mindig eldőlt.Azt hittem szédül , megetettem kézből és megitattam.Ma reggel amikor felkelt észrevettem,hogy valami a lábával van mert tartja és nem tud rálépni.Azóta mindig figyelem és ha fekszik akár 2 percet akár 20 percet így kel fel,hogy nem tud lábra állni,sántít.Eddig esze ágába sem volt a kőre feküdni , de most bárhol van ott lefekszik.Ha játszok vele nem letört , csóválja a farkát.Pont most az ágyamon nyüszített fel , odamentem és a mancsát tartotta és mutatta,hogy valami van.Most itt van az ölembe , de olyan furcsa....Mi lehet ez?Egyszerűen megütötte...??Vagy rosszabb?Valami ötökletes betegség??? eddig semmi baja sem volt.Még csak 5 hónapos.Segítesetek légyszii :( JAAJJ most letettem a földre és a feje fölé emelte a lábát ...Nagyon félek :(
Nagyon aranyos vagy .....Kaptuk és az akitől kaptuk , csakis jó kennelből hozhatta ! Inkább a kérdésemre válaszoljon valaki-.-
2012. jún. 10. 14:47
12/24 anonim válasza:
...orvoshoz kell vinni. Felelőséget vállaltál érte tehát szedd össze magad és vidd el az orvoshoz. Egy kutya tartása nem csak a babusgatásból, etetésből,itatásból áll. HA már szóba jött....melyik kennelből is van a kutya? ÉS ha már kennel, akkor tenyésztő...kérdezd meg a tenyésztőjét, hogy mi jöhetett ki a kutyán,milyen szűrést nem végzett el....HA meg szaporított akkor IJ kártya.
2012. jún. 10. 14:55
13/24 anonim válasza:
Már válaszoltak,nagy baja is lehet .. de akkor várjál addig amig lebénul a kutya v meghal,nehogy véletlenül orvoshoz vigyétek. És ha kaptad akkor biztos nem tenyésztőtől van,szóval egy agyonszaporított kutya,tehát lehet örökletes betegsége.
2012. jún. 10. 14:57
14/24 A kérdező kommentje:
Bakker 15 éves vagyok.....A szüleim nem akarják elvinni mondván , csak meghúzta a lábát...Ezért kérdezem,hogy ez nem lehetséges?Nagyon pici kutyus fel-le ugrál az ágyra,ágyról...Volt többször is ,hogy megcsúszott..Szóval lehetséges,hogy meghúzta a lábát..Anya megnyomogatta és nem a csontnál fáj neki hanem picit feljebb.A lábnak mi köze a gerincsérvhez?És miért kell a legrosszabbra gondolni?Nem lehet egy kis húzódás?
2012. jún. 10. 14:58
15/24 anonim válasza:
nem lehetséges. Ha meghúzta volna a lábát az végképp nem "járatódik be", az mozgástól csak rosszabb lesz.
5 hónapos a kutya, ha eldől, akkor felkapom és akár az éjszaka közepén rohanok az orvoshoz, mert tuti nagy
baj van.
ha jó kennelből lenne, akkor biztos nem kapod ajándékba. 150 ezres kutyát senki nem ajándékba. szaporított, ez van.
attól még élő állat, felelősséggel tartoztok érte. tehát mondd meg a szüleidnek, hogy irány az orvos. Figyelj egy gerincsérvmátét akár 100 ezer forinttal is drágább lehet, ha több csigolyára terjed ki. És ha mozog a kutya ez lesz a vége.
2012. jún. 10. 15:05
16/24 anonim válasza:
ha most azt írjuk,hogy lehet húzódás,akkor megynugodsz? ugyanúgy lehet gerincsérv is akár.
És a gerincsérvnél a kisérvesedett porckorogn nyomja a gerincből kilépő idegeket,embernél az ülőideg nyomása az,ami lábba sugárzó fájdalmat válthat ki.. egyértelműen a kutyáknak is van ilyen
és az selejtes yorkiknál nem is ritka
2012. jún. 10. 15:05
17/24 anonim válasza:
Pontosan, hogy az ágyról le-fel ugrálás, és a lépcsőzés miatt lehet gerincsérve az ilyen kis testű kutyáknak. Ha meg akarod őt menteni, vigyétek orvoshoz!!!!
2012. jún. 10. 15:17
18/24 anonim válasza:
én is 15 voltam, mikor kutyám lett. most 17 leszek.
ez nem mentség arra, hogy nem viszed orvoshoz a kutyádat. ha a kutyám így szenvedne és a szüleim nem akarnák elvinni állatorvoshoz, akkor nem érdekelne, kivágnám a hisztit... vagy már rég elvittem volna egyedül!
2012. jún. 10. 18:54
19/24 anonim válasza:
Ne félj, hanem irány az orvos. Ha kutya nyüsszög akkor már nagyon fáj neki és baj van. Egy orvosi vizsgálat nem fog sokba kerülni - sőt ha nincs semmi baja és rendes a doki úgysem fogad el pénzt (legalábbis a miénk ilyen).
Lehet hogy az ízületeivel van gond. A gerincsérv is kisugározhatja a fájdalmat. Akár lehet csípőizületi diszplázia is, bár ez nagyobb kutyáknál fordul elő, de egy tipikus örökletes betegség, főleg szaporított állatoknál. Ne itt kérdezősködj mert pontos diagnózist úgysem fogsz kapni, ami 100%-ban biztos.
És mindig a legrosszabbra kell gondolni, mert abból baj nem lehet. Ha gerincsérvre gyanakszol és elviszed orvoshoz, még kiderülhet hogy nem az a baja hanem csak egy kis rándulás. Ha viszont te eldöntöd magadban hogy ez húzódás, tojsz elvinni orvoshoz az a kutya életébe is kerülhet.
2012. jún. 10. 19:05
20/24 anonim válasza:
Lehet patella. A térdkalács kijár a mederből, ezzel koptatja a csontot, és valószínű most ért ideget. Yorkie fajta betegség, sokszor előfordul náluk, és a kisebb testű kutyusoknál.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!