Etetés kapcsán kérdés. Nem rágja meg a kutyusom a tápot, csak nyeli. Hogyan tovább?
Amúgy nem szoktam neki pépesre áztatni, csak annyira, hogy a külső felülete jobban csússzon, pont ezért, mert eddig sem rágta meg és hogy ne legyen gond.
Van valami módszer, amivel rá tudom venni, hogy megrágja? Adjam neki kézből esetleg egyesével egy kötődési tréninggel egybekötve?
nem feltétlenül fogja rágni, ha kézből adod.
ilyen korában az enyém is csak nyelt, most 2 éves és már nyugodtabban eszik, rág. lehet, hogy a táp mérete nem jó. kölyöktápot kap még? ha igen, akkor lehet, hogy kisebb, mint kéne.
na, akkor lehet nem is lesz itt semmi baj :)
esetleg vannak habzsolásgátló tálak, azoktól rágni ugyan nem fog, de lassabban eszik. vagy jutalomlabdába is rakhatod, esetleg ha nem zavar, hogy utána fel kell takarítani, a padlóra kiszórni, hogy szemenként egye fel. én amikor kicsi volt és nagyon habzsolt, így adtam neki.
az is sokat segített, hogy nem kezdhet el enni, amíg oda nem engedem. átmehetek a másik szobába, csak áll és mered a kajájára.
Sziasztok!
Így majdnem 1 hét leteltével gondoltam beszámolok a fejleményekről :) Joey most már minden egyes falatot megrág! A korábbi 1,5 perces evése (amíg leöntöttem neki vízzel) most már majdnem 3 percig tart! :)
Nagyon örülök neki és teljesen nyugodtan eszik :)
Köszi a segítséget mindenkinek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!