Kéne egy kuvaszos kép, szedhetek az internetről? FONTOS!
Sziasztok!
Írok egy regényt...és abban a kutya kuvasz fajtájú lenne, de nekünk nem olyan kutyánk van, ezért megkérdezném, szabad-e az internetről leszedni képet, és azt tenni borítónak? Csak mert....
A válaszokat előre is köszönöm!
Ha ki akarod adni a regényt egy kiadónál,akkor képet csak úgy nem szedhetsz le,és nem mondhatod,hogy te rajzoltad/festetted,stb. mert ez is szerzői jogsértés.Más szerzői jogának magadéként való feltüntetése büncselekmény...
Egyik ismerősöm,egy neves fantasy-író ugyanígy járt egy amerikai grafikus művével(nála a dolog megbukott,mert az illető grafikust, Jessica Truscott-ot nem lehetett semmilyen úton elérni: se e-mailben, se telefonon,se direktben,se a kiadóján keresztül.
köszönöm!
a Csak mert... azért van ott, hogy ne jelentsenek fel...
igen, "nagyobb" hasznot szeretnék vele...nem igazán értem, de ha nem engedik meg, előtte meg kell kérdezni, hogy rárakhatom-e a képet? pl. a Kutyatárból vennék egy képet, és akkor kérdezzem meg, hogy elvihetem-e? :D
köszönöm!
nos, igazából, nem tudom hogy működik ez. még fiatal vagyok, talán nem kéne ilyesmikbe belekeverednem...nem tudom.
azért köszönöm!
Írj neki, egy profi kutya-fotós, biztos van kuvaszos képe. A könyved borítójára egy nagy felbontású, jó minőségű kép kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!