Van valakinek itt csivavája? Ajánljátok a csivavát? Mi jellemző egy csivavára? Mennyire kell gondozni egy hosszú szőrű csivava bundáját? Mennyibe kerül egy csivava?
Én sose vennék ilyen állatot.
A kutya nekem nem itt kezdődik.
Nem aszerint kell kutyát választani, hogy melyik az olcsóbb.
Ráadásul pl. egy közepes testű keverék (vagy akár fajtatiszta) lehet sokkal olcsóbb, mint egy beteges, túltenyésztett mini fajta.
Ráadásul a csivavát egész életében óvni kell, mivel ugye neki sosem "nő be a feje lágya" (itt a nyitott koponyára gondolok), nem nagyon talál magának játszópajtást a mérete miatt, ráadásul nehezen kezelhető természete van.
Megértem, ha valaki babusgatni való háziállatkára vágyik, az bizonyára imádni fogja.
Én szeretek az erdőben nagyokat kirándulni a kutyával, játszani a mezőn más kutyásokkal, ezt egy csivavával nem tehetném meg, ezért nem kellene sohasem.
Az persze más, hogy mint állatot, befogadnám, ha ezzel az életét mentem meg, de pénzt sosem adnék érte.
Elnézést, ha ezzel valakit megsértettem.
Egy stafford gazdi.
Én nagy nagyon ajánlom:) Nekem is van és tapasztalatból mondom, hogy nem fogsz benne csalódni. Az enyém rövid szőrű tehát szőrével nincsen semmi baj.
Már régóta terveztem a kutyust, de nem tudtam sok pénzt össze gyüjteni, ezért tenyésztőtől nem tudtam megvenni, és a szaporítókról nagyon rosszakat hallottam. Úgyhogy vártam, amíg olyan emberre nem bukkanok, az ismeretségi körömben, akinek van csivavája, és kölykei is lesznek majd. Én így baráti áron vettem az enyémet. Tk-ja nincs, de 100%ban csivava:)
Szerintem ha úgy döntesz h veszel egyet, nem fogsz benne csalódni:)
Nekünk volt csivavánk, több, mint 10 évet élt. A "feje lágya tényleg nem nő be", vigyázni kell, nehogy beverje valamibe. Gyakori az epilepszia, ha előjön, akkor élete végéig gyógyszert kell neki adni, ami nem olcsó. Mind a két hátsó térdét műteni kellett, mert kikoptak az ízületei, ez is fajtaprobléma. Némelyiknek a nyelőcsöve kicsit meg van törve, ezért nehezebben lélegzik. A fogazata sok csivavának rendellenes.
Ha tenyésztőtől veszed és szűrve van a kutya, meg egy röntgen vagy ultrahang készül róla, akkor az epilepszia és a nyelőcső elváltozása kiszűrhető. A fogazata meg látszik.
Összességében viszont egy nagyon játékos, imádni való kutyus!
http://www.youtube.com/watch?v=O0WLkeuZm2A
Nagyon igaz amit mond, egyébként nekem a kedvencem a csivava...egygazdás típus, akit a gazdájának tekint azt mindig, minden körülmények között védelmezi és feltétel nélkül szereti. Csak a gazdájának enged meg olyan dolgokat amit soha senki másnak nem fog. Még a gazdája párjának sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!