Demodexes a kutyám, vagyis?
Demodexre Tac-tic?! Hát nem vagyok állatorvos és tudom, hogy vannak esetek, illetve helyzetek amikor próbálkozni kell de szerintem ez pont nem az a prolbéma.
A demodexre meglehetősen sokféle kezelési mód ismeretes.
Egy lelkiismeretes orvos utánanéz a szakirodalomban, folyton figyelemmel kíséri az újdonságokat, főleg az efféle macerás betegségekkel kapcsolatban.
Az én kutyám is az volt, szerencsére még korán elkaptuk a problémát, de még így is 2,5 hónapba telt, amig ELŐSZÖR ivomec gyógyszerrel, szigorúan testsúly kg-ra számolva, 2 hetente ellenőrízve, néha emelve az adagot rendbejött. A kutyától ezen időszak alatt 3x vettek kaparék mintát, amit helyben, mikrószkóp alatt meg is néztek, hogy csökken-e az élősdökők mennyisége, illetve a kezelés addig folytattuk amig egy nyavajás, döglött demodex sem volt már benne!
Aztán kaptuk a fenti válaszoló által is megemlített Prelasan erősítőt amit szintén 2 hónapig kapott.
Ez nem borzasztó betegség, de kezeléls nélkül elfajulhat. VAn olyan kutya - ez az állapottól függ - amelyik hosszú hónapok alatt jön csak rendbe. DE RENDBE JÖN , mert lelkiismeretesen hordja a gazdi orvoshoz és a lelkiismeretes orvos pedig folyamatosan RENDESEN kezeli!
4/5-ös válaszhoz fűzném: nekem is mops kiskutyám van, szintén kb. ilyen idős volt amikor előjött nála ez a betegség és igen, beadattam neki saját felelősségre az ivermectin (ivomac) tartalmú injekciót - DE ÉN NEM AJÁNLHATOM SENKINEK, úgyanis az én kutyám erőteljes allergiás reakciót mutatott, majdnem elpusztult, pedig erre a fajtára "elvileg" nem veszélyes ez a szer. A lényeg a lényeg, hogy a kutya az oltás után 5 perccel duplájára dagadt, a szemét nem tudta kinyitni, úgy nézett ki a feje mint egy shar-pei. Zokogva hívtam fel az orvost és beadott egy kalcium inj.-t majd annyit mondott, hogy a következő 24h-ban minden el fog dőlni. Élvemaradt, hál istennek. Fordultam minden felé, de sehol semmi konkrét választ nem kaptam.
Amit én csináltam a kutyával: heti 2x-es tac-tic-os lefürdetés, béres minera emelt adagban, szőr és bőrvédő vitamin, advocate cseppek és prémium minőségű táp: HIll's. És elmúlt egy ideig. De sajnos, épp a napokban vettem észre, hogy ismét ömlik le a kutyáról a szőr, napok alatt jelentős szőrritkuláson ment keresztül. Továbbra is keresem a válaszokat, de nem tudok semmi újat. Most rendeltem Immunovet-et (amit javaslok a bioszállítótól rendelj, mert ők adják a legbarátibb áron 1480ft-ért itt nálunk 4200ft ugyanaz a 100gr-os termék)jövő héten kapom meg a promeris duo spot on-t (én itt is a legnagyobb kutyára valót veszem és fecsivel és tűvel kiszívom a pipettából és úgy teszem a kutyára, mert gazdaságosabb) ill. preventic nyakörvet is javasolták. Továbbá rilexin nevű tablettát megyek íratni az itteni orvoshoz, mert tudni kell, hogy ahol lakok, ott nem állatorvos az állatorvos csak ez a neve. Ugyanis mikor elmondtam, hogy mi a baja a kutyának azt mondta, hogy ő nem tudja kezelni, mert soha nem találkozott még a betegséggel. Én egyenlőre ennyit tudok segíteni, ha bármi kérdésed van csak írj. Ja még valami, először nekünk is a pofáján és a szeme körül jött elő, nekem oda nem javasoltak tac-tic-ot, viszont olvass utána az ezüstkolloidnak én azt vettem és azzal permeteztem egy kis szórófejes cuccba áttöltve naponta többször.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!