Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek lehetséges? Bírja...

Szerintetek lehetséges? Bírja a kutya? (LENT)

Figyelt kérdés
2 éves puliról lenne szó. azt szeretném kérdezni hogy ő húzhat-e? tudom hogy nem való neki meg minden de hogyha egészséges és fitt,vitt akkor húzhat-e pl. télen szánkón engem? mondjuk max. 80-90 kg-t. kicsit fura dolog lenne mert más kutya elhúzna de puli.. szerintetek meg lehet próbálni hogy húzzon pl. most biciklin vagy rolleren? azon könnyebb mert gurul a kereke.. felejtsem el vagy egy próbát megér? mennyire terheli le a kutyát?
2012. jún. 5. 15:27
 1/9 anonim ***** válasza:

Szerintem egy pulinak ez túl nagy súly.

Ha meg is próbálod, nehogy egyből magadat huzasd.. Először is szoktasd a kutyát rá való húzó hámhoz, aztán köss rá neki valami nagyon könnyű dolgot, hogy megtanuljon húzni, majd apránként adj hozzá súlyt, edzd a kutyát.

De egy kicsike puli (ami ráadásul könnyűszerkezetes kutya kevés izomzattal), aligha fog elhúzni valaha is ekkora súly - még 50 kilót se nagyon.

Nem erre lett kitalálva, nem fogja élvezni sem szerintem.

2012. jún. 5. 15:30
 2/9 anonim ***** válasza:
az rengeteg az én vizslám meg küszködik a 45kg-mal nem hogy még egy puli. Szánkót meg ne is álmodj mi 3 kutyát fogtunk be hogy ne legyen megterhelő nekik és így szánkóztattuk a kicsiket.
2012. jún. 5. 15:31
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Bikejöring, bármilyen kutya jó, csak te is tekerj, és vegyél egy megfelelő hámot.

[link]

4/9 anonim ***** válasza:
Nyiován kisebb kutyánál te jobban tekersz, mint ahogy ő húz. Ez amúgy is csak othoni lenne, nem verseny.
 5/9 A kérdező kommentje:

köszönöm!

igen, én is arra gondoltam hogy nem neki van ki találva a húzás.. nincs olyan felépítése .. de a biciklizni jöhetne velem esetleg rövid pórázon mellettem az neki nem megterhelő mert csak fut.. egyébként a futást meddig bírja bringa mellett normális tempóba..

2012. jún. 5. 15:34
 6/9 anonim ***** válasza:
a bringázás az jót tesz neki de azt is csak föld úton ha lehet. Meg szerintem egy 5km simán lehúz bicaj mellet ha bele edződött növelheted a távot de észre fogod venni rajta hogy már nincs topon.
2012. jún. 5. 15:36
 7/9 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen!
2012. jún. 5. 15:53
 8/9 Hovarju ***** válasza:
szerintem a húzás nem való pulinak. Ha le karod fárasztani inkább tanítsd meg a bicikli mellett szabadon futni, hogy a saját tempójában futhasson. Vagy szerintem jobb lenne,(amennyiben meg tudod tenni) ha elvinnéd agilytizni, vagy frizbizni.
2012. jún. 5. 19:14
 9/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem sem jó ötlet. 80-90 kiló sok lenne.. Az én huskymmal nem húzatom magam, pedig ő a húzásra lett kitalálva, szóval én azt is majd 2 kutyával fogom.

De biciklizés nem rossz ötlet.:)

2012. jún. 5. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!