Tudtok ajánlani gyerekbarát jelzőkutyát? Lent
Éjszaka kifosztottak minket, míg aludtunk :((
Ha lett volna egy kutyánk, lehet, hogy időben jelzett volna.A gyerekeim 1 és 3 évesek. Melléjük keresünk most olyan kutyát, aki gyerekbarát, lakásban is tartható (saját előkertes fsz.-i lakás) és nem ugat egyfolytában, mivel társasházban lakunk. Milyen kutyát lenne érdemes venni? Tanácstalan vagyok! Annyi, hogy csivavát nem szeretnénk.
Nekünk vizslánk van, imádja a kicsiket, igazi szobakutya, mindig követ minket :) (de a vizslát csak saját tapasztalatból ajánlom, elfogult vagyok vele).
"nem ugat egyfolytában" - ez nem fajtajelleg, kutyától függ.
Köszönöm a válaszod!
Régen kertesben laktam, még a szüleimmel, és volt egy tacskó-foxi keverékünk. Imádtuk, de ő nagyon ugatós volt, éjjel-nappal ugatott, még a legyet is. Aztán lett egy vizslánk, kb. 1 évig, mert elszökött. Neki iszonyat mozgásigénye volt, és annyira nem is jött be ez a fajta, valahogy nem nekünk való. Persze imádtuk a buksiját, meg is sirattuk (nem találtuk meg), de ilyen fajtát nem szeretnék a gyerkőcök mellé.
Német boxer. Viszont csak akkor ajánlom, ha naponta 4-6 órát tudtok vele foglalkozni, ebből legalább 2-3 óra legyen séta (póráz nélkül), stb.
Ez egy nagyon aktív, óriási mozgásigényü kutya.
Egyébként válasszatok bármilyen kutyát: ha nem lesz megfelelő mennyiségben és főleg MINŐSÉGBEN foglalkozva a kutyával, akkor könnyen a család "ellenségévé" válhat a sok felgyűlt energia miatt, ami akár a gyerekeken csapódhat egy óvatlan pillanatban.
Csak akkor vállaljatok bármilyen kutyát, ha megfelelően tudtok gondoskodni az energiái levezetéséről, le tudjátok napi szinten fárasztani fizikailag, szellemileg és hetente 2-3 alkalommal (minimum) le kell vezetni a kutya ösztönenergiáit is.
Hogy kell levezetni a kutya ösztönenergiáit?
A német boxer pont azért nem lenne jó, amiket írtál. Ennyi időnk lehet, hogy nem lesz rá, bár nyilván egész nap velünk lenne, én itthon vagyok a gyerekekkel.
Ez attól függ, milyen kutya. Például az őrző-védő az ösztönenergiákat vezet le, vagy a vadászat, úsztatás, stb.
Egy kisebb energiaszintű, esetleg lusta kutyát is minimum naponta 1-1,5 órát el kell vinni sétálni, lefuttatni, aztán még naponta szellemileg is lefárasztani, tanítani a kutyát, és akkor még mindig ott az ösztönenergia levezetése fajtától függően.
Azt azért szeretném előre leszögezni, hogy egy kutyának édes kevés, ha egész nap otthon vannak vele, és nincs egyedül. Ez a kutyának nem annyira számít, mint a fenti dolgok, azok az igazán fontosak.
Annyira azért nem kell elszörnyedni, ha lesz kutyátok, úgyis valamilyen szinten a hétköznapjaitok köré fog fonódni. :)
Szerintem a leges legfontosabb a lemozgatás, hogy lehetőleg minél többször minél több helyre vigyétek, hogy őt se hagyjátok otthon, amikor csak lehet, menjen veletek. :) Nyilván tanítani, szellemileg fárasztani amúgy is fogjátok, hiszen ilyen pici gyerekek mellett muszáj tudja a kutya az alap parancsokat (ül, fekszik, marad, stb.)
Szia!
Én ajánlanám a skótjuhászt.
Kimondottan gyerekbarát, de kiváló jelzőkutya is./csengőnk sincsen, elég a kutya/
Nálunk a mérete miatt mindenki fél tőle, mert ugat, ha jön valaki, de amint házon belül van a vendég, nem bánt senkit.
Még egy pont a skótjuhásznak.
Jó jelzőkutya, könnyen tanítható, imádja a családját. A szőrét 2-3 hetente át kell fésülni (vedlési időben gyakr
Na még egyszer:
Még egy pont a skótjuhásznak.
Jó jelzőkutya, könnyen tanítható, imádja a családját. A szőrét 2-3 hetente át kell fésülni (vedlési időben gyakrabban), de sokkal könnyebben takarítható, mint a rövid szőr. Napi 2 óra fizikai és szellemi fárasztás viszont kell neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!